Fikaskulpturer. KTH-studenter ligger bakom de nya verken på Kastanjegården utanför Bak. På bilden syns Simon Kronholm i keps och Sonja Krajnovic på stegen. Foto: Johannes Vock

Hökis-fik hoppas på torghäng i sommar

Med kök och bar utomhus och nybyggda sittskulpturer vill populära Bak fixa sommarhäng på torget vid Kastanjegården.

  • Publicerad 16:00, 4 jun 2021

De fantasifulla installationerna i trä på torget vid Kastanjegården i Hökarängen är ett samarbete mellan fiket Bak och arkitekturstudenter på KTH. Fiket har sponsrat med material och studenterna har fått i uppdrag att skapa fikasituationer – ett slags sittskulpturer.

– Tidigare har vi haft sju stycken, i år är det nio. Det är väldigt finurliga lösningar och de är supersköna att sitta vid, säger konditorn Conrad Tyrsén som driver Bak.

Det är inte den enda nyheten. Fiket har nyligen flyttat ut sitt kök utomhus och dessutom byggt en bar som kommer att vara öppen torsdag-lördag.

– På lördagarna kör vi eftermiddagspartaj. Jag ser framför mig lite campingkänsla med föräldrar som sitter ner och tar en god drink medan barnen leker ute på torget, säger Conrad Tyrsén.

BAK har alkoholtillstånd sedan ett år tillbaka. Nu har de rekryterat bartendern Erik Andersson som tidigare jobbade på Grand Hotel.

– Man har kunnat ta ett glas vin även tidigare men nu adderar vi en extra nivå, säger Conrad Tyrsén.