UPPRÖRDA. De anställda på Ekbackens hus H krävde svar av bland andra äldrenämndens ordförande Maria Bohman Kreij (KD). Foto: Ulrica Andersson

Höjda röster under demonstration

Upprördheten märktes tydligt när anställda på Ekbackens hus H demonstrerade mot befarade försämringar.

  • Publicerad 08:28, 4 apr 2017

Som Vi i Sundbyberg har berättat tidigare är de anställda undersköterskorna på Ekbackens hus H starkt kritiska mot försämrade anställningsförhållanden.

När Frösunda Omsorg AB tar över verksamheten på äldreboendet riskerar de att få sänkt tjänstgöringsgrad i kombination med ökad arbetsbelastning, enligt dem.

Under torsdagseftermiddagen hölls en demonstration utanför stadshuset i Sundbyberg, där bland annat representanter för Frösunda och det politiska styret mötte upp. Stämningen var upprörd och både anställda och anhöriga ifrågasatte de förändringar som befaras försämra verksamheten.

Ännu en demonstration hölls i måndags, då i samband med kommunfullmäktiges sammanträde.

Dan Westberg är anhörig och anser att personalen behandlas respektlöst.

– Frösunda står på anhörigmöten och pratar om vårdkvalitet och värdegrunder och samtidigt slår dom undan benen på personalen som ska utföra vården?

Enligt Frösunda är inget klart än utan ska förhandlas med facket under april månad, efter att företaget tillträtt som arbetsgivare. Någon nedgång till 61 procents tjänstgöringsgrad är det inte längre tal om.

– Det är ingen som jobbar heltid som kommer att gå ner till 61 procent, säger Christine Rosencrantz, kvalitetschef hos Frösunda.

Var de ska dra gränsen vill hon dock inte säga. Frågan om den går vid 62 procent får inte något rakt svar.

Hon menar att Frösunda tittar långsiktigt på att lösa detta. Ett system där de anställda får boka upp sig på extrapass för att komma upp till heltid kan bli aktuellt.

Christina Westberg, som har jobbat på Ekbacken i 14 år, är kritisk till att anställda först få sänkt tjänstgöringsgrad och sedan tvingas jaga timmar. Hon frågar hur det känns för de ansvariga på Frösunda att gå in i verksamheten.

– Vi går in med ett ”hurra”, men jag förstår om ni inte gör det, svarade Christine Rosencrantz.

– På riktigt? Jag tror inte att ni har fått ett sådant här motstånd förut, vi kommer att strida tills vi stupar, sade Christina Westberg.

6 april har arbetsgivaren kallat till förhandling.

– Hur snabbt en sådan går är svårt att säga, säger Gittan Sommarhed, sektionsordförande för Kommunal sektion väst.

Krav har ställts på Frösunda att förklara hur man har tänkt att upprätthålla kvaliteten och arbetsmiljön.

– Förhoppningsvis inser de själva att det inte går att bedriva omsorg på den personaltätheten, säger Gittan Sommarhed.

Hon närvarade vid demonstrationen tillsammans med Sanna Tefke, sektionsordförande i sektion norr.

– Jag har jobbat fackligt på heltid sedan 2002, hon har gjort det ännu längre. Ingen av oss har varit med om ett sådant här övertagande, säger Gittan Sommarhed.

Under tidigare skiften har det funnits oro och missnöjdhet, enligt henne, men inte på samma sätt.

– Man har varit lite orolig och undrat hur det ska bli, inte att man har stått och gråtit på en manifestation. Detta är en helt annan missnöjdhet, det står för något annat som jag aldrig har upplevt.

Färre anställda drabbar även brukarna och deras anhöriga, påpekar hon. Med en bemanning på två anställda på en avdelning kan inte den ena följa med en brukare för en kortare promenad, då det skulle innebära att kollegan lämnas ensam med mer än tio andra brukare.

– Även om man är fler sett till hela huset; sätter någon i halsen vill man att någon finns vid ens sida. Den tryggheten ska finnas.

Arbetsbelastningen riskerar att bli så hög att personalen tvingas prioritera vem de ska mata först, enligt Gittan Sommarhed.

– Det valet ska man inte behöva göra som vårdpersonal, säger hon.

Delade turer kan innebära att man inte kan stå till arbetsmarknadens förfogande.

– Sumpan har varit stolt över att vi inte har delade turer, säger Gittan Sommarhed som anser att det borde gå att ställa sådana krav även på privata utförare.

Enligt Maria Bohman Kreij (KD), äldrenämndens ordförande,​ har det pratats om olika tänkbara åtgärder. Men något konkret har inte gjorts för att förhindra en liknande situation i framtiden.

– Vi ska ha extrem uppföljning. Punktmarkering. Det här är en upphandling, förhoppningsvis blir det inte såhär igen.

MER Fackförbundet

Kommunal sektion väst har 4 600 medlemmar, både inom privat och kommunal omsorg, och organiserar bland annat Humanas anställda.

Nu går de anställda på Ekbackens hus H över till sektion norr, som organiserar bland annat Frösundas anställda.

Att semla eller inte semla – det är frågan

Nyheter Smarrig bulle väcker känslor Fastlagen infaller först i februari, men det har ingen betydelse för dagens gudlösa semmelälskare. Är det något att jämra sig över? Måltidsforskaren Richard Tellström tycker inte det.fredag 22/1 16:40