Ögonblicket. "Då förklarar jag Rissnepromenaden för invigd", sade Stefan Bergström (C) och klippte bandet. Foto: Alexander Kuronen

Högtidligt när Rissnes nya promenadstråk invigdes

En gång- och cykelsträcka mellan Rissnekyrkan och områdets idrottsplats har fått sig en uppryckning. Det firades med sång, tal och bandklippning.

  • Publicerad 12:08, 9 jun 2022

På plats vid invigningen den 24 maj var bland annat en skara 5–10-åringar från musikverksamheten El Sistema. De rev av några bitar under ledning av rytmikläraren Johanna Österling Brunström.

– Fantastiskt att man kan göra det här tillsammans, det är lite alla känslor på en och samma gång just nu, sade hon efteråt.

Konstverk

Något som staden hoppas ska väcka mest positiva känslor är själva invigningsobjektet, som började upprustas 2019.

Längs stråket har nu bland annat tillkommit en delad gång- och cykelbana, lekytor, sittplatser – och ett konstverk. Om kvällarna ska de självlysande orden "DU ÄR DRÖMMEN" påminna om allas värde, är konstnären Aleksandra Stratimirovics avsikt.

Polisen ser positiv trend i riskområdet

Kommunalråden Johan Storåkers (L) och Stefan Bergström (C) höll varsitt kort tal. Båda betonade vikten av att satsa på inte bara bostäder utan även offentliga miljöer av det här slaget.

Men bostäder blir det också fler av i området. Bland de projekt som är på väg att färdigställas finns 160 lägenheter på Kavallerivägen med sista inflyttning nästa år. Och inom kvarteret Lådmakaren byggs 143 lägenheter, fullt inflyttade och färdiga i juli.

Fakta: Det är nytt på Rissnepromenaden

Nya lekytor med bland annat en klätterställning.

Ny belysning.

Sittplatser och ett träd på toppen av Falkens kulle.

Ett ljuskonstverk av Aleksandra Stratimirovic.

Tydligare uppdelning mellan fotgängare och cyklister.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Konsthallen larmar: Kan behöva läggas ner

Nyheter Fortsatt krympt stöd från staden Ekonomiska orosmoln fortsätter att hopa sig över Marabouparken. Nästa år kan konsthallens verksamhet vara finito, varnar dess chef.torsdag 23/6 12:27

Startskottet har gått för prestigebygge

Nyheter 113 hyresrätter stundar för Kvarnstugan Första spadtaget är avbockat, nu kan bygget av kvarteret Kvarnstugan i västra Ursvik växa fram. Här ska bostäder samsas med kultur, restaurang och butiker.torsdag 23/6 12:22

Semir är Årets sundbybergare 2022

Nyheter "En klapp på axeln som betyder jävligt mycket" Semir Yebio och hans vänner ville ge något tillbaka till uppväxtorten Hallonbergen. Sedan dess har Semir fixat både nattvandringar och ungdomsaktiviteter – samt en nominering i tävlingen Årets...torsdag 23/6 12:19