Poppis. Ann Borglund, verksamhetschef på Skånsta Ryttare i Åkersberga, berättar att allt fler vill rida. Foto: Fredrik Sjöquist

Högt tryck på ridskola trots coronan

Till Skånsta Ryttare i Åkersberga blir köerna inte kortare trots coronan – snarare tvärtom. Här är trycket högt bland både barn och unga som vill börja. Dessutom hittar allt fler äldre tillbaka till ridningen. Verksamhetschefen Ann Borglund är övertygad om att det är en effekt av pandemin.

  • Publicerad 09:23, 9 mar 2021

Nu kanske många funderar kring vad man gör och vad man vill göra.

Hos Skånsta Ryttare i Åkersberga ser verksamhetschefen Ann Borglund en tydlig effekt av pandemin, framförallt när det gäller lördagarnas knatteridning som har blivit väldigt populär. Det är ett sådant evenemang som inte bokas per termin, utan från tillfälle till tillfälle.

– Det här tror jag beror på pandemin, eftersom att det inte finns så mycket att göra just nu, och ridning är både motion och man har gemenskapen med ett djur, säger Ann Borglund.
 

Skånsta ryttare. Även vuxna som ridit tidigare hittar tillbaka till hästryggen. Foto: Åsa Sommarström

Generellt ser man ett tryck inom barnverksamheten hos Skånsta ryttare.

– Vi har kö, framförallt på barn. Alltifrån yngre barn och kanske till 12 år sådär, de flesta är nybörjare.

Vuxna hör av sig

Barnen är inte den enda gruppen som vill börja rida i coronatider.

– Vi har många vuxna som hör av sig också och vill börja rida, säger Ann Borglund.
Långt ifrån alla kan erbjudas plats, även om Ann Borglund skulle önska att så vore fallet.

Nygammalt intresse

Hon berättar att många av dem som hör av sig är 35-40 år. Flera av dem berättar att de har ridit då de var små, och nu önskar få ta upp intresset på nytt. Det här tror Ann Borglund är ett uttryck för att vi funderar mer på vad som är viktigt i livet på grund av pandemin.

– Man reser mindre, stressar mindre och reflekterar mer över livet. Nu kanske många funderar kring vad man gör och vad man vill göra, säger hon.

Pålle. Trycket är hårt på Skånsta ryttare när allt fler vill grensla kusarna. (Arkivbild) Foto: Tage Persson Ljusne / Mostphotos