Igenvuxet. Strandlinjen längs Kungsholms strand är snart helt igenväxt skriver en läsare. Foto: Sara Rådman

Högt sly skymmer utsikten på populärt gångstråk

Sly har i sommar vuxit rejält vid Kungsholms strand. Och det kommer att dröja innan det röjs undan. "Det är lite meckigt just där", säger parkingenjör Helena Åkerlind.

  • Publicerad 06:00, 22 aug 2021

Det skymmer den fina utsikten

Grönskan mellan gångstigen och vattnet vid Kungsholms strand har växt så det knakar. En läsare skriver att man nästan inte ser vattnet när man promenerar där.

De Kungsholmsbor Mitt i talar med vid promenadstigen håller med om att slyet har blivit lite väl högt.

– Jag skulle önska att man tar ner lite så att det blir bättre utsikt. Det var inte så här högt för några år sedan, säger Anders Martinsson som passerar förbi.

–  Jag har inte tänkt på det innan men det vore bra om det var lägre så att man ser vattnet. Det skymmer den fina utsikten, säger Caroline Westerdahl som är ute på promenad med familjen.

”Brukar vara lägre”

Diane Sadik arbetar på Kungsholmen och springer ofta längs gångstigen på sina löparrundor. När hon kom ner till vattnet med sina kollegor för att äta lunch reagerade hon över den höga växtligheten.

–  Jag märkte det precis nu när vi kom. Det brukar vara lite lägre så att man bättre ser till andra sidan. Det är skönare att ha lite utsikt. Men det kanske är bra att det växer, säger hon.

Reagerade. Diane Sadik reagerade på den höga växtligheten längs gångstigen. Foto: Sara Rådman

Önskar utsikt. Malve, Michel, Matheo, Caroline och Milton Westerdahl tycker det vore trevligt med lite bättre utsikt över vattnet. Foto: Sara Rådman

Svårt komma åt

Enligt staden var det ungefär två år sedan slyet röjdes. Och det kommer att dröja ett tag innan platsen görs i ordning.

– Vi vet att det behöver röjas, det är för högt. Men det är lite otillgängligt eftersom det är så brant där. Det är bra att röja på vintern när man kan stå på isen, säger parkingenjör Helena Åkerlind.

I år kommer de dock att försöka ta ner slyet framåt hösten när löven är borta. Kala grenar och kvistar gör det enklare, menar hon.

– Vi får se över den här biten och hur mycket vi kan ta då. Det är lite meckigt just där så vi får nog gå in med båt.