Högstadieskola kan öppna i Sickla om två år

Friskoleföretaget Jensen Education vill öppna en F-9-skola på Planiavägen i Sickla. Det handlar om fastigheten mittemot Sicklavallen, där second hand-butiken Lindra ligger idag.

  • Publicerad 14:24, 7 nov 2019

Skolan beräknas rymma 750 elever från förskoleklass till årskurs nio. Enligt ett pressmeddelande från Jensen Education är planen att den ska öppna till läsåret 2021/2022.

Platsen är den befintliga fastighet på Planiavägen där second hand-butiken Lindra ligger i dag, mittemot Sicklavallen. Nuvarande fastighetsägaren Oscar Properties ska ha ansökt om bygglov för att bygga om huset till skola.

– Vi har skrivit ett hyresavtal med Oscar Properties. Befintlig huskropp kommer att finnas kvar men byggas om invändigt och få en inglasad fasad för ett modernt uttryck. Gården på baksidan kommer att göras om till skolgård, säger Ulf Johnsson, fastighetsansvarig på Jensen Education.

Utöver detta planeras för en separat byggnad med gympahall och matsal.

Blir granne med Sickla skola

– Planen är att bygga en toppmodern skola i bästa läge i Nacka, säger Mats Rosén, skolchef Jensen grundskola.

Hur tänker ni kring att det redan ligger en skola 60 meter bort?

– Det är inte något som stör. Det är ju en F-6-skola och vi kommer att ha hela spektrat upp till årskurs nio. Det finns ett ökat behov av grundskoleplatser i Nacka.

Innan bygget kan starta måste dock Skolinspektionen bevilja tillstånd, vilket kan ske tidigast i september 2020.