Strandskolan är en av fem kommunala skolor med högstadium. Foto: Google Maps.

Högstadieelever får fjärrundervisning varannan vecka

Tyresös högstadieelever går över till fjärrundervisning varannan vecka med start i dag. Det beslutet tog kommunen efter att regeringen nyligen öppnade för möjligheten.

  • Publicerad 15:42, 11 jan 2021

I mitten av december gick Tyresös högstadieelever över till distansundervisning efter Smittskydd Stockholms rekommendationer.

I dag, måndag, börjar vårterminen för Tyresös elever, men det blir ingen vanlig skolstart.

I helgen beslutade regeringen om den nya förordningsändringen som gör det möjligt med fjärr- och distansundervisning för högstadiet. Beslutet är upp till respektive huvudman, som till exempel kommunen.

Med start i dag

Tyresö kommun landade i delvis fjärrundervisning för högstadieeleverna i de kommunala skolorna. Med start i dag är de på plats varannan vecka och får fjärrundervisning varannan vecka.

– Vi har resonerat som så att förordningen säger att vi ska minska trycket på kollektivtrafiken och minska trängseln i skolorna. För att kunna möta det på ett bra sätt med kvalité och regelbundenhet för eleverna så landade vi i det här, säger Johan Ahlkvist, verksamhetschef för grundskolan i Tyresö.

Det är samma upplägg för alla årskurser på högstadiet.

Upplägget gäller fram till sportlovet, den 26 februari, men kan komma att ändras om smittoläget förändras.

Håller öppet för vissa

De elever som har behov av det får vara på plats varje vecka.

Kumla skolas högstadium fick över till fjärrundervisning i början av december på grund av smittspridning och har sedan dess hållit stängt.