Högdalens simhall har ett stort renoveringsbehov. Foto: Mitt i

Högdalens simhall renoveras för 160 miljoner

Renoveringsbehovet för Högdalens simhall har vuxit och kostnaden fyrdubblats. Renoveringen beräknas nu kosta 160 miljoner kronor och simhallen kommer att vara stängd i ett år. På tisdag fattar idrottsnämnden beslut.

  • Publicerad 11:52, 22 mar 2018

Lokaltidningen Mitt i söderort har tidigare berättat att Stockholms stad tar över driften av Högdalens simhall den 1 juli och att simhallen då ska renoveras. Det innebär att den kommer att vara stängd i ett år.

Högdalens simhall stängs i ett år

Högdalens simhall är en av stadens större anläggningar som byggdes i början av 1970-talet.

Redan i november 2014 fattades beslut om att rusta upp reningsaläggningen och bygga om relaxavdelningen. Men inga anbud kom in och projektet lades på is.

Kan förlänga livslängden med 20 år

2016 beslutades om akuta åtgärder. Efter det har en grundlig riskanalys genomförts. Den visar att omfattningen av renoveringsbehovet har ökat kraftigt.

Staden tar över driften av Högdalens simhall

Enligt idrottsförvaltningen börjar anläggningens tekniska livslängd nu nå sitt slut. En rad saker behöver åtgärdas som renovering av reningsanläggningen, betongrenovering, kakelbyte och miljösanering. De här åtgärerna kommer att förlänga anläggningens livslängd med 20 år, enligt förvaltningen.

Budgeten låg tidigare på 42,5 miljoner kronor. Den har vuxit radikalt och kostnaderna för renoveringen beräkans nu till 160 miljoner kronor.

Planen är att simhallen stänger i juli och öppnar igen i augusti nästa år.

På tisdag fattar idrottsnämnden beslut om renoveringen.

Nya arenor – över en halv miljard dyrare