Högbergs nya lockade många

Kön ringlade lång, högerhanden fick arbeta och när allt var över var Anne-Lie Högberg trött, men lycklig. – Att det skulle bli så här många, det trodde jag aldrig.

  • Publicerad 18:15, 7 maj 2022

När Håbos feelgood-drottning Anne-Lie Högberg presenterade­ sin nya roman på hemmaplan var intresset­ stort. Kaféet intill biblioteket var fullsatt när författaren och hennes förläggare, Louise Bäckelin, intog den lilla scenen för att prata om boken som heter Breven som länkar oss samman.

– Det är en bok om Maria, och så har vi Axel, och så har vi två olika tidslinjer. Det handlar om Maria i nutid som har ett pensionat i Krägga och Axel som kommer från Rödeby och tar skeppet från Göteborg till USA, 1915. Så får man följa de här personerna i de olika tidslinjerna, berättar hon.

Många hade frågor om författarskapet, hur man skriver, när man skriver, hur snabbt det går att skriva och så vidare och så vidare. När allt var sagt och gjort på scenen tog Anne-Lie plats bakom sitt skrivbord och signerade mängder av böcker.

– Nu är jag helt slut, haha. Syns det?

– Men jag kände mig nog mest avslappnad den här gången. Så det fungerade.

Hur är det att släppa den femte boken?

– Det är lika nervöst. Även om jag vet att en har tyckt om den så är det jobbigt.

Är det lika roligt?

– Ja, men det är det. Att det skulle bli så här många, det trodde jag aldrig. Hur många var det här inne?

Förläggare Bäckelin funderar.

– När jag räknade var det 41 och sedan kom det ett gäng till.

Nu väntar ytterligare besök och resor runtom
i landet. Det väntar mässor, signeringar och annat.

– Framför allt ska jag ner till Karlskrona, Rödeby. Det ska bli väldigt kul.

Anne-Lie Högberg

Född: Född 1964.

Bor: Bålsta.

Gör: Ekonomichef på deltid. Författare.

Böcker: Det kommer aldrig mer vara du, 2013. Väck mig när det är över, 2016. Innan vi visste allt om varandra, 2018. Vindarna viskar ditt namn, 2020. Breven som länkar oss samman, 2022.

Aktuell: Med boken Breven som länkar oss samman och som diskuterades med förläggaren Louise Bäckelin (LB Förlag) på Håbo bibliotek förra onsdagen.

Visa merVisa mindre

Fastighetsbolag bjöd till gårdsfest

Brogårdsdagen i Tegelhagen med tipsrunda, politiker och korv. Korv, tipsrunda och en brinnande docka som räddningstjänsten släckte till barnens glädje gång på gång – detta var ingredienser då en av de stora fastighetsaktörerna i Tegelhagen bjöd in till...onsdag 25/5 15:51

Trerummare helt utbrunnen på Rosgården i Bålsta

Under måndagskvällen brann det i en lägenhet i Bålsta. Då räddningstjänsten kom till platsen slog redan lågor ut ur fönstret. – Jag och räddningstjänsten i Bålsta var först på plats, då var det en...tisdag 24/5 16:39