– Jag brukar lägga upp klipp på Intsagram ganska ofta. Tydligen har Marockos landslag en scout som kollar mycket på sociala medier, och i våras hörde han plötsligt av sig till mig, säger Hoda.

Hon fick klippa ihop en lite längre film, en highlightsvideo, och skicka till scouten. Kort därefter, i början av juni, blev hon kallad till en landslagssamling och flögs ner till Marocko.

– Det var skitkul! Väldigt häftigt. De flesta i laget spelade i Europa och flera tillhörde storklubbar som Newcastle, Ajax och Lyon.

"Det var jättenervöst"

De två matcherna spelades mot Mali i Rabat, och Marocko vann båda. Hoda fick hoppa in och spela 15–20 minuter i både första och andra matchen.

– Det var jättenervöst, jag ska inte ljuga. Men jag tycker att jag spelade bra, jag fick visa framfötterna.

Blir det fler chanser tror du?

– Mina chanser är nog inte små. Det är ju inte på samma nivå som svenska landslaget, även om jag tycker att många var bra, bättre än jag hade förväntat mig.

Tyvärr kunde Hodas släktingar som bor i Casablanca inte komma och titta på hennes landslagsdebut.

– Nej, det gick inte på grund av corona, men jag fick möjlighet att åka och hälsa på dem i stället.

Vi träffar Hoda i Malmparken. Hon jonglerar med en läderkula och berättar att hon har spelat mycket fotboll i parken under hela sin uppväxt.

– Jag spelade med min pappa, min bror och mina farbröder. Mycket här i parken, men också i inomhushallen som fanns där borta förut, säger hon och pekar mot huslängan som vetter mot Malmvägen.

Siktar mot damallsvenskan

Först i 11–12-årsåldern började Hoda spela organiserad fotboll, först i Turebergs IF och sedan i Sollentuna United som blev Sollentuna FK. Hon har gjort tio tävlingsmatcher i Sollentuna FK:s A-lag, men de senaste säsongerna har hon mestadels spelat i Sätra SK i division 1.

Inför årets säsong gick hon till Bollstanäs SK i Elitettan, näst högsta serien, men laget har haft det tufft och kommer att åka ur. Hoda siktar dock vidare, mot högre höjder.

– Mitt mål är att spela i högsta serien, i damallsvenskan, säger hon.