De senaste veckorna har covid-19 härjat loss bland spelarna i a-lagstruppen – och det riktigt ordentligt.

Som en följd fick verksamheten stängas ned och fyra matcher skjutas på framtiden.

– Därför är det med stor glädje som vi nu kan informera att de flesta spelare i truppen frisknat till och att verksamheten kan återupptas på måndag eftermiddag, skriver Väsby Hockey på sin hemsida.

– Vi mår ganska bra. Börjar träningarna igen. Har ett par frågetecken fortfarande, men de flesta är friska, säger tränaren Jussi Salo.

Tufft spelschema

Att a-laget fajtats mot covid-19 de senaste två veckorna är dock inget som spelschemat tar hänsyn till. På agendan står nämligen tre bortamatcher – på fem dagar.

– Sedan fortsätter vi borta mot Skövde nästa onsdag, så fyra bortamatcher i rad, säger Salo.

Detta förutsatt att smittan håller sig borta från respektive lag, men med tanke på virusets oberäknelighet tar Väsby Hockey en dag i taget.

Målvakten klarat sig

En som dock klarat sig undan viruset är målvakten August Hedlund. Med inställda träningar och matcher har han dock fått sysselsätta sig på annat sätt.

– Har mest varit hemma, tagit det lugnt, jobbat och hållit igång så gott jag kunnat, säger han.

Nu ser han fram emot att få träffa grabbarna igen.

– Det blir direkt in i hetluften med tre matcher denna vecka. Det är alltid kul med mycket matcher. Tre tuffa bortamatcher som blir väldigt viktiga, och jag hoppas vi kan komma in snabbt nu och fortsätta där vi slutade innan avbrottet, säger ”Agge” till hemsidan.