Rålis hjärta jorden = sant. Foto: Mostphotos

Hjärtat kommer att slå för jorden i Rålis

Ett stort sjungande och dansande hjärta i parken slår ett slag för miljön på lördag. – Vi kommer att tala, sjunga och dansa ur hjärtat för att nå fram med ett livsviktigt budskap, säger en av arrangörerna Mårten Pella.

  • Publicerad 15:01, 6 sep 2018

På lördag kommer klimatpromenaden, People’s Climate March, hållas i många städer över hela världen. I Rålambshovsparken kommer man före den taktfasta promenaden hålla en manifestation med hjärtat i fokus.

I Amfiteatern kommer ett stort sjungande hjärta att ”genomgå en rad dramatiska faser” under föreställningen skriver arrangören KlimatSverige i pressmeddelande.

– I tider av hjärtlösa, kortsiktiga politiska budskap drivna av rädsla och tribalism, är föreställningen en appell för motsatsen: Öppenhet, gemenskap och solidaritet med allt liv – bland människor och i naturen, säger Samuel Jarrick, operasångare och talesperson för Klimataktion och KlimatSverige.

Publiken får också delta

Körer, dansare och slagverkare kommer att delta i föreställningen, men även publiken bjuds in att vara med. Efter att hjärtat har sjungit och dansat kommer en marsch gå från Rålis till Myntorget där tal hålls.

– Vi kommer att tala, sjunga och dansa ur hjärtat för att nå fram med ett livsviktigt budskap, säger Mårten Pella, trumslagare och en av arrangörerna av Hjärtat slår för jorden.

När: 8 september, 14.00-15.30. Sedan går marschen till Myntorget vid 15.30.

Var: Amfiteatern i Rålambshovsparken

Arrangör: KlimatSverige