För 19-åriga Hjalmar Hjorth var det nästintill surrealistiskt när han fick reda på att han skulle åka med landslaget och spela U-19 VM i Tjeckien i år.

– Det har ju varit ett av målen att få spela där och det har varit det man kämpat för senaste åren så det är jättekul.

Järfällaveteran

I elva år, eller ”i princip hela livet” som Hjalmar själv säger, har han spelat i innebandyklubben Bele Barkarby. Genom att spela i samma klubb har han kunnat växa tillsammans med laget.

– Det är kul att få kunna dela detta med sina kompisar. Vi har alltid haft ett bra lag som presterar och med bra personer så jag har aldrig gått i tankarna att byta klubb.

Hur har reaktionerna på landslagsdebuten varit från laget?

– Det har varit bra! Många grattishälsningar från folk runt omkring i klubben.

”Börjar tagga igång”

Mellan 25 och 29 augusti avgörs U19-VM i tjeckiska Brno. Med ett 2020 kantat av inställda turneringar och matcher ser Hjalmar fram emot att få börja turnera igen.

– Tidigare under året har det varit många gånger när man taggat till för en match, tränat mentalt, och sen bara någon vecka innan får reda på att det är inställt. Nu är det skönt att se hur allt kommer tillbaka igen.

Hårdträning

Med bara några veckor kvar har Hjalmar lagt all tid på att träna och fokusera inför premiärmatchen i augusti.

– Hela sommaren har det varit hårdträning. Det kommer fortsätta hela vägen till fyra dagar innan vi åker iväg på läger innan turneringen, där ska vi vila upp oss och för att komma in med fullt fokus sen.

Det låter som att du inte har haft så mycket sommarlov i år då?

– Nej, inte så mycket, det har mest varit träning. Men när man vet vad man jobbar för och tycker att det är kul så är det absolut värt det.