Ramsi Rauf i Mariebergskiosken har tappat kunder på grund av hissproblemen. Foto: Kristian Lönner

Hissen avstängd sen i somras vid Fridhemsplan

I snart fyra månader har hissen ner till Fridhemsplan från Mariebergsgatan varit avstängd. – Man blir besviken, säger Ramsi Rauf som driver Mariebergskiosken nere i tunnelbanan och som tappat många kunder.

  • Publicerad 14:57, 8 nov 2018

Eftersom det inte finns någon rulltrappa ned mot tunnelbanan vid nedgången från Mariebergsgatan är hissen enda alternativet för den som inte kan gå i trappor. Men sedan den 21 juli har hissen varit ur funktion.

Detta har drabbat många äldre till och från bland annat Sankt Görans sjukhus och Stockholms sjukhem. Men även Ramsi Rauf, som driver Mariebergskiosken nere i tunnelbanan, är less på hissproblemen.

– Jag har tappat 40 procent av omsättningen. Många av mina stamkunder kan inte komma ner hit nu, säger han.

Dessutom har den trasiga hissen gjort att han själv tvingas bära ned alla sina varor till kiosken via de vanliga trapporna.

– Det går egentligen inte. Man orkar inte släpa pallar med dricka ner för trapporna, säger han.

Hissen avstängd. Foto: Kristian Lönner

Dörrarna slogs sönder

Orsaken till att hissen är trasig är enligt SL vandalism.

– Så som jag har förstått det var det en synnerligen grov vandalism och det gick inte att reparera dörrarna, säger Aleksander Krajisnik på SL:s presstjänst.

SL har därför tvingats beställa nya dörrar och det är det som har dragit ut på tiden. Men faktum är att väntan snart är över, lovar Aleksander Krajisnik.

– Om allt går som planerat ska den fungera igen inom de närmaste dagarna. Det är bara att beklaga att det har dragit ut på tiden.