Hisseländet får en lösning efter påsk

Hissen till Salems vårdcentral fortsätter att stanna så att patienter inte kan ta sig in. Men snart utlovas bättring – i påsk ska hissen totalrenoveras.

  • Publicerad 11:46, 4 feb 2013

Förra vintern rapporterade Mitt i Botkyrka-Salem att problemen med hissen upp till vårdcentralen var så allvarliga att verksamhetschefen ville ha hjälp av fastighetsägaren med att bära patienterna uppför trapporna.

Nästan ett år senare fortsätter eländet.

I förra veckan skulle rullstolsburna Irene Eriksson besöka sin sjukgymnast på vårdcentralen. Då gick inte hissen alls.

– Den var trasig för jag vet inte vilken gång i ordningen, jag blev så förbannad. Jag fick gå hem igen, det är för många trappsteg för att jag ska kunna ta mig upp.

– Och kommer man inte får man får ju betala ändå.

Hissen till vårdcentralen har strulat i flera år. Förutom att många inte kan ta sig till vårdcentralen blir det tungt för personalen att hjälpa patienter upp och ner för trapporna. Ett tag var det bättre, men enligt Håkan Arpegård, avgående verksamhetschef för vårdcentralen, har det varit en del problem med hissen den senaste tiden.

Nu planeras för en totalrenovering. Bara skalet ska vara kvar och sedan ska hissen förhoppningsvis fungera ordentligt.

– Det känns jättebra att det äntligen ordnas, säger Håkan Arpegård.

Resten av vintern tvingas dock patienterna leva med eventuella hissbekymmer. I påsk stängs hissen av i två veckor, mellan 25 mars och 7 april, för renoveringen. Under den tiden försöker man minimera antalet patienter som har svårt att ta sig uppför trappan.

– Men vi har ett rum i bottenplan där vi kan ta emot de patienter som ändå kommer, säger Håkan Arpegård.