Hippiemarknaden tillbaka i Vinterviken

Förra årets hippiemarknad i Vinterviken blev en succé. Därför blir det återigen en marknad på nationaldagen. – Men i år blir den ännu bättre, säger initiativtagaren Ylva Ek.

  • Publicerad 10:45, 1 jun 2018

Flera tusen besökare kom förra året till Vintervikens trädgård genom att spana in och fynda prylar inspirerade av hippiekulturen på 60- och 70-talet.

– Vi hade inte alls räknat med att det skulle komma så många. Det var jättekul, en härlig stämning, säger Ylva Ek, initiativtagare till Stockholm hippie market.

Det blir mycket hantverk, som inte är så lätt att få tag i annars

Ylva Ek

Nu kör man samma koncept i år igen. På nationaldagen kommer mellan 35 och 40 försäljare att finnas på plats med sina alster.

– Det blir mycket hantverk, som inte är så lätt att få tag i annars. Det kommer att finnas oljor, tvålar, kläder, pannband, ja allt möjligt, säger Ylva Ek.

Extra bar och foodtrucks i år

Hon betonar att marknaden i år är större, med fler försäljare. Och att man har en större kapacitet för att ta emot mycket folk.

– Vi har en extra bar, toaletter och foodtrucks i år. Det blev lite trångt ifjol, säger hon med ett skratt.

Nytt för i år är även ett ”show room-område” med konstnärer av olika slag.

Chillival-fastival samtidigt

Hippiemarknaden startar klockan 12 i Vintervikens trädgård. Precis som förra året hålls musikeventet ”Chillival” i parken samtidigt som marknaden är igång. Men i år sker festivalen på ett inhägnat område med en begränsat antal besökare.