Hiphop och teater på sommarläger i Trappan

Hiphop och teater har visat sig vara en perfekt kombo. På Hip Hop Teater kollektivets Summer Camp i Vällingby får barn och unga utforska hiphopens olika former i kombination med teater. Hela sommaren är det gratis läger i Kulturhuset Stadsteaterns lokaler i Trappan.

  • Publicerad 14:58, 28 jun 2018

Förra sommaren var det premiär för HTK Summer Camp som hölls på Kulturhuset Trappan i Vällingby. Lägren var populära och även i år har det lockat många barn och unga.

– Kurserna för de yngre är fullsatta med väntelista. Det finns några platser kvar på lägret för de som tonåringar, säger Camilla Cherry, PR-ansvarig för HTK, som står för Hiphop teater kollektivet.

Vill stärka barnen

De arbetar för att stärka barn och ungdomar genom hiphopens olika konstformer i kombination med teater.

– Det är två jätteintressanta konstformer att kombinera. Hiphopen har så många olika sätt att uttrycka sig, som dans, poesi och även graffiti, säger Camilla Cherry.

Bild från förra årets läger. Foto: Camilla Cherry

Nästa vecka kör sommarens första läger igång, även denna i Kulturhuset Stadsteaterns lokaler i Trappan.

Första delen av sommaren är det läger för yngre, och andra delen för tonåringar.

Det kostar ingenting att vara med. HTK, som arrangerar sommarlägren i partnerskap med Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby, har fått bidrag från Kulturrådet för att kunna erbjuda Summer Camp gratis. Lägren är i första hand till för barn och unga från Hässelby och Vällingby stadsdel.

– Det känns fint att erbjuda barn som är kvar i stan något kul att göra under sommaren. säger Camilla Cherry.

Varje kursomgång har avslutning i form av en show.

Blues. Foto: Camilla Cherry

Förutom kunniga ledare kommer gästlärare. Hässelbyrapparen Blues och filmaren Mikeadelica kommer att hålla i workshops i lyrik och filmskapande.

Blues hade stora hits 1998 med ”Mot alla odds” och ”Under ytan”.

– Det känns fint att Blues, som är en av de första stora rapparna från Västerort kommer. Han är en jättebra förebild, säger Camilla Cherry.

Fakta

HTK

HTK, Hiphop teater kollektivet, drivs av Community Bridge, Papillion och Kulturhuset Stadsteatern Vällingby med finansiering av Kulturrådets satsning Kreativa platser.

Källa: HTK