Hillevi Engström. Foto: Kristian Lönner

Hillevi Engström tillbaka som kommundirektör

Hillevi Engström har ångrat sig och kommer nu tillbaka som kommundirektör i Upplands Väsby kommun. Detta bara några veckor efter att hon tillträdde som av regeringen utsedd nationell samordnare mot våldsbejakande extremism.

  • Publicerad 12:27, 22 sep 2016

– Jag ser nu fram emot att komma tillbaka i rollen som kommundirektör i en framgångsrik kommun. Det ska bli roligt att återuppta arbetet i Väsby, säger Hillevi Engström i ett pressmeddelande från kommunen.

Även kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S) är glad över det oväntade beskedet.

– När vi rekryterade Hillevi Engström till kommundirektör för cirka två år sedan var hon vårt förstahandsval bland de sökande. Hon är även idag vårt förstahandsval till att leda tjänstemannaorganisationen. Därför välkomnar vi henne tillbaka och jag ser fram emot att få arbeta ihop snart igen, säger han.

Enligt kommunen är Hillevi Engström tillbaka i sin roll som kommundirektör senast i januari nästa år. Hon kommer att vara kvar som samordnare mot våldsbejakande extremism fram till att en efterträdare är på plats.

Beslutet är högst oväntat eftersom det inte ens gått en månad sedan hon formellt tillträdde tjänsten som nationell samordnare.

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke, som utsåg Hillevi Engström till nationell samordnare, säger i ett pressmeddelande från regeringen att hon beklagar Hillevi Engströms beslut.

– Hon har med kraft tagit sig an arbetet och regeringen har inte haft något att anmärka på, tvärtom. Den nationella samordnaren bedriver en verksamhet som regeringen prioriterar högt, säger Alice Bah Kuhnke.