Hersby gymnasium en av Stockholms bästa UF-skolor

På mässan ”Entreprenörskap på riktigt 2020” hamnade Hersby gymnasium på en delad andraplats i kategorin årets UF-skola. 

  • Publicerad 15:03, 28 feb 2020

Varje år tävlar skolorna runt om i landet om vilka som är de bästa UF-skolorna och har de bästa UF-eleverna, som därefter får delta på SM i maj.

På UF-mässan förs Stockholmsregionen den 20 februari befann sig 680 UF-företag på plats, från en rad olika skolor.

När det var dags för juryn att presentera resultaten i kategorin ”årets UF-skola” hamnade Hersby gymnasium på en hedrande andraplats.

– Det känns riktigt bra och detta är ett resultat av ett medvetet arbete som utförs av duktiga elever, lärare och engagerade rådgivare. Tillsammans har vi byggt upp ett läsår med många steg där eleverna utvecklar sina entreprenöriella förmågor, säger Anders Nordén, lärare i företagsekonomi på skolan, i ett pressmeddelande.

Även WeCreate UF från skolan tog hem andraplatsen i kategorin ”årets tjänst”, vilket ger de en plats till de svenska mästerskapen.

Skolan har tidigare kammat hem utmärkelsen ”årets UF-skola” i region Stockholm och Lidingö har även utsetts till ”bästa UF-kommun” av stiftelsen Ung Företagsamhet 2016.

Fakta

Ung företagsamhet

Ung företagsamhet är en politiskt obunden och ideell utbildningsorganisation som har utbildat gymnasieelever i entreprenörskap sedan 1980.

Syftet med prisutdelningen är att lyfta skolor som arbetar kvalitetsmedvetet med entreprenörskap och att utbilda elever i hur det är att konkret starta och driva ett eget företag från grunden.

Källa: Ung företagsamhet