Hersby gymnasium Foto: Pekka Pääkkö

Hersby gymnasium blir Erasmus-skola

Hersby gymnasium har blivit utsedd till en skola inom Erasmus+. Det innebär möjlighet till projekt med skolor i andra länder. – Internationella utbyten ökar elevernas kunskap, vidgar perspektiven och är givande för både elever och lärare, säger Amelie Tarschys Ingre (L).

  • Publicerad 07:15, 22 mar 2021

Fler internationella samarbeten och projekt ihop med skolor i andra länder. Det ska bli effekten av att Hersby gymnasium nu har ackrediterats till en så kallad Erasmus+skola.

Erasmus+ är EU:s program för internationellt samarbete och utbyte inom utbildning.

I och med att skolan klarat den kvalitetskontoll som görs för att bli godkänd är man nu garanterad utbyten inom Erasmus till och med 2027.

– Hersby gymnasium ser Erasmus som ett sätt att fortsätta med det internationella arbete som under lång tid har bedrivits på skolan. Det internationella perspektivet är avgörande för våra elever och deras lokala och globala framtid, säger Johanna Rasmussen, lärare Hersby gymnasium i ett pressmeddelande.

Bland annat startades i höstas ett nytt projekt som handlar om hållbarhet “Making a difference - recycle, reuse, reduce and raise awareness.” Här ingår gymnasieskolor från Sverige, Slovenien, Spanien, Bulgarien och Grekland.

– Jag tycker att det är jätteroligt att Hersby nu utsetts till Erasmus+skola. Internationella utbyten ökar elevernas kunskap, vidgar perspektiven och är givande för både elever och lärare, säger Amelie Tarschys Ingre (L), utbildningsnämndens ordförande i ett pressmeddelande.