Hemma. I sex år har Henry Jensen bott i Sundbyberg, här känner han sig som hemma. Foto: Privat

Henry Jensen skrev låt om Sumpan

Det har gått elva år sedan Oskar Linnros släppte Ack Sundbyberg. Sundbybergsbon Henry Jensen tyckte att det var dags igen och i juni släppte han låten "Su-su- Sundbyberg" som handlar om att hitta hem.

  • Publicerad 10:31, 2 sep 2021

Jag trivs så jäkla bra här

När Henry Jensen hängde med sina kompisar på balkongen en kväll fick han idén att skriva en låt om Sundbyberg.

– Låten växte bara fram, musiken kom blixtsnabbt. Oftast vill jag inte sjunga själv men i detta fall gjorde jag ett undantag. Jag är Sundbybergsbo och tänkte att jag kunde göra låten rättvisa, säger 68-åringen.

Vill göra folk glada

Henry Jensen, som spelar gitarr och sjunger, har tillsamman med några kompisar spelat in låten i en studio. Egentligen fanns det ingen specifik anledning till varför han valde att skriva låten förutom att få sprida glädje.

– Tanken var att få folk att bli glada och göra en skojig text till. Folk har varit så deppiga nu med corona när man inte har kunnat träffa sina kompisar.

Reaktionerna har varit positiva och Henry berättar att han har kunnat höra hur hans låt spelas i området.

– Folk blir glada av låten, de säger att den är bra. Det är vad musik ska handla om, att komma in i folks hjärta. Om jag har fått personer att le så känner jag att jag har lyckats.

Hitta hem

För sex år sedan flyttade Henry från Gamla Filmstaden i Solna till centrala Sundbyberg. Det gick fort för honom att bli förtjust i området.

"Åka till Italien för att hitta en plats för mig. Efter många tortellinis så fann jag mig själv i att längta hem till Sundbyberg" , sjunger Henry.

– Sumpan är så mycket mer levande än Solna. Går jag ut här efter sex så är det fortfarande folk ute och rör på sig, jag trivs så jäkla bra här.

Kan Su-su-Sundbyberg bli den nya Ack Sundbyberg?

– Den låten känner jag inte till. Jag kände bara till "Se Sundbyberg och sedan dö" och då ville jag i stället göra en "Se Sundbyberg och bli glad" låt. Jag får lyssna på den, fast jag tycker att min låt är bäst.

"Su-su-Sundbyberg"går att hitta på både Youtube och Spotify.

Låtar om Sundbyberg

"Se Sundbyberg och sedan dö" av Ulf Peder Olrog från 1947.

"Ack Sundbyberg" av Oskar Linnros från 2010.

"Su - su - Sumpan" av Henry Jensen från 2021.


 

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Företagare väljer kollektiv framför kontor

Nyheter Flexibla arbetsplatser kan bli vanligare efter pandemin Kontoren och våra beteenden på arbetsplatsen kommer att förändras tror forskaren Lena Lid Falkman – vi kollade in i Signalfabriken där ett nytt kontorskollektiv öppnade i augusti.söndag 19/9 1:20

Forskaren: Stora kontor kommer inte att dö ut

Nyheter Men arbetsplatsen kommer att förändras rejält efter pandemin Människan är en så pass social varelse att stora kontor aldrig lär försvinna, menar forskaren Lena Lid Falkman. Samtidigt tror hon att arbetsplatser kommer att förändras och att coworking blir...söndag 19/9 1:15

Nu stiger smittan igen

Nyheter Fler fall av covid-19 i Solna och Sundbyberg. Allt fler testar positivt för covid-19 i Solna och Sundbyberg. Det visar den senaste statistiken.lördag 18/9 10:15