Hennes jobb – att blicka in i framtiden i Huddinge

Hon ska göra Huddingebornas liv enklare. Anna Gärdin stämplar in – som kommunens nya framtidsdirektör. – Det ska bli smidigare att ta del av de kommunala tjänsterna, säger hon till Mitt i.

  • Publicerad 05:06, 15 sep 2020

Den 1 oktober börjar Anna Gärdin på ett framåtblickande jobb. Hon har fått titeln framtidsdirektör på Huddinge kommun och blir chef för den nybildade digitaliseringsavdelningen.

    – Min roll handlar om att skapa förutsättningar för mer proaktiv och behovsstyrd utveckling till nytta för Huddingebon, säger Anna Gärdin.

Klara välfärden

Hon betonar att det finns ett stort offentligt uppdrag med att klara välfärden framöver.

 – Vi behöver redan i dag bilda oss en uppfattning om hur det ser ut om tio år.  Vi behöver ta ett bra grepp om helheten för invånarna. Oavsett om man är förälder, anhörig, bidragssökande eller vad det nu kan vara.

Fakta

Bor i Saltis

Namn: Anna Gärdin.

Ålder: 44.

Gör: Digitaliseringsdirektör på Nacka kommun, börjar jobbet som framtidsdirektör på Huddinge kommun 1 oktober.

Bor: Saltsjöbaden.

Familj: Man och två barn.

Visa merVisa mindre

– Med de förväntningar som ställs på kommunen i dag behöver vi i högre grad utgå från invånarens behov.

Ny titel

Anna Gärdin kommer närmast från jobbet som digitaliseringssdirektör på Nacka kommun, och arbetade dessförinnan på Skatteverket där hon ansvarade för all tjänste-utveckling inom inkomstdeklarationer och återbäring.

Hennes titel som framtidsdirektör är ny, och det finns en del titlar att välja på i Sveriges kommuner vid det här laget. Drygt 18 000 (!) finns i Sveriges kommuners och regioners register (SKR), enligt tidningen Dagens Samhälle.