Han växte upp i Solna, fick sitt genombrott i Åtvidaberg och blev svensk mästare i Malmö. Magnus Eriksson har även prövat lyckan som utlandsproffs i fyra länder i tre världsdelar.

Förra sommaren flyttade han hem efter spel i USA och nu står han mitt i en intensiv guldjakt tillsammans med Djurgården där han är lagkapten, mittfältsmotor och hela allsvenskans assistkung.

Fotbollslivet leker för Magnus Eriksson som även hunnit med landslagsspel nyligen.

– Det var en jätteupplevelse och kul att få vara en del av landslaget, säger han.

När landslaget för några veckor sedan VM-kvalade fick han speltid mot Kosovo, men satt på bänken mot Grekland. Landslagsledningen visade uppskattning för hans bidrag.

– De var nöjda med min approach.

Magnus Eriksson hoppas nu på en plats även när kvalet avslutas i november. Den truppen är inte uttagen ännu. Även om han tar en match i taget och inte svävar iväg i tanken lever drömmen om VM.

– Jag vet vad som finns runt hörnet, säger han om mästerkapet som spelas i Qatar nästa år.

Saknade publiken

Från landslagssamlingen har han tagit med en positiv känsla och ett högre tempo till den allsvenska toppstriden.

– Nu har vi några härliga höstmatcher framför oss och att spela inför publik är något jag verkligen har saknat. Någonstans var det det jag drömde om när jag kom hem från USA, att få spela inför ett fullsatt Tele2, säger han.

En annan dröm är SM-guldet med lagkamraterna i Djurgården.

– Det är så klart målsättningen. Vi har ett ambitions gäng och kommer göra allt för att vinna.

Även om han inte spelat i klubben som barn och han skördat framgång på annat håll har Djurgården blivit hans hjärtas lag. 2016 och 2017 spelade han här, och sedan dess är banden täta.

– När jag kom dit 2016 blev jag blev varmt mottagen av både fansen och människorna i klubben. Under åren jag var i USA var det självklart att jag en dag skulle komma hem till Djurgården.

Stark koppling till Mälaröarna

Han trivs i rollen som lagkapten.

– Som lagkapten gillar jag att leda och ta ansvar, men jag behöver inte synas hela tiden. Jag har en extremt stark vinnarmentalitet och älskar att tävla i allt. Jag pushar på och på planen kan det låta hårt, men jag hoppas att även andra säger till mig, säger han.

Att familjen slagit sig ner på Mälaröarna är ingen slump.

– Min mormor hade lantställe på Färingsö och min sambo är uppvuxen på Ekerö. Nu har vi hus här och trivs fantastisk bra. Det är underbart här.

På familjens hemmaplan tankar han den energi som han ska ha nytta av intensiva perioder när allt dra ihop sig i höst.

– Att vara med familjen får jag energi av, sen har vi extremt mycket vänner här ute, säger Magnus Eriksson.