Misstänkt. Enligt hemtjänstbolaget är händelsen den första av sitt slag. En utredning kring fallet pågår. Foto: mostphotos

Hemtjänstarbetare misstänkt för stöld i Danderyd

En vårdare i Danderyd misstänks ha stulit pengar från en brukare i hemtjänsten. Det privata hemtjänstbolaget har upprättat en anmälan om händelsen.

  • Publicerad 15:54, 2 feb 2021

Hemtjänstarbetaren i Danderyd avskedades och polisanmäldes i januari.

Den anställde är misstänkt för att vid fyra tillfällen under december, sista gången tre dagar före jul, ha fört över motsvarande 200 000 kronor från den äldre brukarens bankkonto till sitt eget.

Hemtjänstbolaget har polisanmält händelsen och lämnat in en anmälan till inspektionen för vård och omsorg, som ett allvarligt missförhållande. Enligt uppgifter i anmälan ska den anställdes kontouppgifter ha kunnat kopplas till överföringarna från den äldre.

– Vi har fått övertygande uppgifter om att så var fallet. Personen fick gå på dagen när den var tillbaka på jobbet, säger verksamhetschefen på bolaget till Mitt i Danderyd.

Den anställde ska ha arbetat vid bolaget under en längre period. Enligt hemtjänstbolaget är händelsen den första av sitt slag i verksamheten.

En polisutredning pågår kring fallet.

– Vi har informerat alla som har jobbat i samma arbetsgrupp. Sen kommer vi ha ett obligatoriskt möte där hela personalen kommer att informeras om det här, säger verksamhetschefen.