Hemmahoppet Nora vann nationell hopptävling

Det blev hemmaseger i storhästklassen genom Nora Billgert när Habgylunds Ridklubb anordnade en nationell hopptävling på Brunmåla Hästklinik i Täby den 6 juni. Tio ryttare ställde upp i klassen, medan tävlingens tre ponnyklasser lockade över 100 deltagare.

  • Publicerad 16:27, 13 jun 2018

– Det var en fantastiskt fin tävling med väldigt många ekipage och otroligt många superduktiga ryttare, säger Carin Stowe, aktiv i ridklubbens tävlingskommitté.
Storhästklassens hinder var 120 centimeter och där lyckades alltså Haglunds Ridklubbs Nora Billgert ta hem segern med sin häst Versaille.

Tre svåraste ponnyklasserna

I ponnyklasserna, som var de tre svåraste i Sverige (Lätt A, Medelsvår B och Medelsvår A), var Haglunds Ridklubb representerad av Amanda Stowe på B-ponnyn Arvalon Rachel i Lätt A och Medelsvår B.
– Men det var inte riktigt Amandas dag, hon placerade sig inte den här gången, säger mamma Carin Stowe.
Hagbylunds Ridklubb är en liten klubb, cirka 50 aktiva medlemmar, så arrangemanget den 6 juni krävde en stor insats från klubben.

Stor tävling för liten klubb

Ridklubben har funnits sedan 2003 och består av elever på Hagbylunds ridskola plus åtta ryttare med privathästar som tävlar i hoppning och dressyr.