Kavian Ferdowsi kan tvingas lägga ned om ingen lokal hittas. Foto: Wilhelm Jaresand

Hemlösas kulturcentrum riskerar bli hemlöst

Efter att länsstyrelsen givit klartecken för rivning kan det världsunika kulturcentret för hemlösa i city tvingas lägga ned. Nu vädjar Kavian Ferdowsi om hjälp. – Man förlorar aldrig när man ger, säger han.

  • Publicerad 15:40, 25 maj 2018

I över åtta år har Kavian Ferdowsi drivit hjälporganisationen Hemlösa.se. De senaste åren i form av ett världsunikt kulturcentrum på Tegelbacken mitt i city.

Organisationen har i två år haft ett gratis rivningskontrakt i huset bredvid Sheraton Hotell, men efter att länsstyrelsen givit klartecken för rivning kan verksamheten när som helst tvingas stänga.

– Vi har tre månader kvar på kontraket, efter det har vi en månad på oss att lämna lokalerna från att de ringer. Det kan komma närsomhelst. Vi har ingen aning, säger Kavian Ferdowsi.

Kevian Ferdowsi har själv varit hemlös och vigt de senaste åtta åren åt att hjälpa andra. Foto: Wilhelm Jaresand

Jobbar 18 timmar om dagen

Han har själv varit hemlös och jobbar nu uppemot 18 timmar per dag för de hemlösa som varje dag får ett mål mat, en dusch, en datorkurs eller jobbpass i lokalens kafé.

Man förlorar aldrig när man ger

Kavian Ferdowsi

Hittar de ingen ny lokal vet han inte hur han ska fortsätta.

– Vi måsta ha någonstans att vara. Någonstans där vi kan driva kafeteria och någonstans att ha våra aktiviteter och vårt matlager. Annars kan vi nog inte fortsätta.

– Det finns många fastigheter i Stockholm och kanske finns det någon som vill ge en gåva till stadens hemlösa så vi kan ha en permanent bas. Det företag som gör det kommer bli välsignad. Man förlorar aldrig när man ger.