"Stölder mot våra glassbilar är väldigt sällsynta". Foto: Most Photos/Anders Bengtsson. Foto: Mostphotos

Hemglass om rånet: ”Aldrig varit med om förr”

I går kväll kapades en glassbil i Bro av fyra till fem gärningsmän. Föraren trycktes upp mot väggen och blev bestulen på mobiltelefon och pengar, enligt Anders Bengtsson, affärsutvecklingschef på Hemglass. – Rån eller stölder mot våra glassbilar är väldigt sällsynta, det finns nästan inga kontanter i dem, säger han.

  • Publicerad 14:11, 1 feb 2018

Fyra till fem gärningsmän i uppskattningsvis övre tonåren deltog i rånet, enligt vittnesmål till polisen. Glassbilsföraren ska ha tryckts upp mot en vägg och rånats på mobiltelefon och pengar, berättar Anders Bengtsson, affärsutvecklingschef på Hemglass.

Första gången bilen kapas

– Vi har aldrig varit med om att bilen stjäls på det här sättet tidigare. Rån eller stölder mot våra glassbilar är väldigt sällsynta. Det finns nästan inga kontanter i dem, säger Anders Bengtsson.

Han berättar att föraren mår bra under omständigheterna och ska inte ha skadats fysiskt under rånet.

– Nummer ett för oss är att ge honom stöd.

Han berättar att Hemglass har strikta säkerhetsregler, där endast ett par hundra kronor förvaras i en säkerhetsbox.

känns sorgligt och bedrövligt

– Det känns sorgligt och bedrövligt att glassbilar, som skänker glädje till människor runtom i landet, ska utsättas för rån. Men vi är inte skyddade någonstans längre. Eftersom butiker och banker i princip inte har några kontanter, förflyttas brottsligheten med den här typen av försök.

Engelska skolan överklagar avslagsbeslut

Ser över exakt intresse bland elever i planerade skolor Tre planerade skolor i regi av Internationella Engelska skolan stoppades av Skolinspektionen tidigare i sommar. Oklarheter kring elevunderlaget låg till grund för beslutet. Nu har bolaget överklagat...tisdag 9/8 16:06

Bro Hof fick inte rätt mot staden

Hade krävt Stockholms stad på sex miljoner I juni i år kom en dom från mark- och miljödomstolen som berör hur ett antal golfbanor påverkas av den nya regleringen av Mälaren.tisdag 9/8 9:33