Det är hembygdsföreningen som under året arbetat med att skildra trakten och dess historia. Den går långt tillbaka och de första bönderna bosatte sig redan innan 1000-talet.

Roslagsbanan kom 1885, vilket blev starten på Frösundas storhetstid som tog slut 1952 när Frösunda kommun och församling gick upp i Vallentuna.

Då fanns skola, postkontor och ålderdomshem liksom två affärer, mejeri och rörmokare på orten.

I dag har andra verksamheter kommit till Frösunda, till dem hör hundkurser och en smärtklinik. Men jordbruket spelar inte lika stor roll för sysselsättningen som tidigare. I stället är finns det många entreprenörer och många Frösundabor jobbpendlar in till stan.

Landskapet och byggnaderna har förskonats från grävskopor och nybyggen. Att det finns gott om runstenar kan bero på att folk inte haft det så fett. De hade helt enkelt inte råd att riva och bygga nytt.

På senare år har Luftfartsverkets restriktioner runt Arlanda bidragit till att hålla tillbaka "de mer vildsinta projekten" som det heter i boken.

Boken har mängder med vackra bilder av trakten, många har tagits av Bertil Hellsten. Kontakta Frösunda hembygdsförening om du vill köpa ett exemplar.