Skrotade planer. Det blir inga radhus på taken till Hemblas hus på Malmvägen. Foto: Stadion Arkitekter AB

Hembla skrotar planerna på radhus på Malmvägens tak

Radhus ovanpå befintliga byggnader och ett höghus på gården. Det var planen för kvarteret Traktören 5 på Malmvägen. Men nu läggs planerna på is.

  • Publicerad 07:10, 10 jun 2021

Tråkigt att det inte blir av.

Initiativet kom från fastighetsägaren D. Carnegie AB som föreslog 20 stadsradhus på taket och ett höghus på gården.

Kommunen gillade planerna, men ville utreda höghuset vidare och titta på en detaljplan med möjlighet att omvandla Malmvägen till en boulevard.

– Det ska finnas fler anledningar för personer som inte bor i det här området att söka sig hit. Äntligen händer det något här, sa dåvarande ordföranden i samhällsbyggnadsnämnden Thomas Ardenfors (M).

Men medan planerna för gamla Mässområdet i Malmvägens andra ände nu har börjat ta fart hände ingenting när det gäller Traktören 5.

Inget hände

Ursprungligen var tanken att den nya detaljplanen skulle kunna antas 2018, men så blev det inte och i juni 2020 meddelade nuvarande fastighetsägaren, Hembla AB, att man av ekonomiska och tekniska skäl inte längre ser förutsättningar att fullfölja projektet.

Det har fått till följd att samhällsbyggnadsnämnden nu har beslutat att återkalla uppdraget att upprätta ny detaljplan för Hemblas del av Traktören 5.

Det är emellertid ”viktigt att fastighetsägarna fortsätter arbetet med att rusta upp miljön kring Malmvägen även om ny detaljplan inte tas fram nu” menar samhällsbyggnadsnämnden.

– Det är tråkigt att det inte blir av, säger nämndens ordförande Moa Rasmusson (L).

SH:s planer kvar

Hon påpekar att planuppdraget för radhus på taket dock finns kvar när det gäller Sollentunahems del av fastigheten.

– Det är inget vi jobbar med aktivt just nu, men jag hoppas att det ska kunna bli av någon gång, säger Moa Rasmusson.

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats 2022

Nyheter Kommunfullmäktige tog budgetbeslut i torsdags På torsdagen tog kommunfullmäktige beslut om Sollentunas budget för 2022. Det blir oförändrad skattesats och fokus på ordning i ekonomin med en ökad pott för oförutsedda utgifter på grund av den...fredag 18/6 12:21

Robert Thysell blir ny kyrkoherde

Nyheter Helt enigt kyrkoråd tog beslutet I tisdags beslutade kyrkorådet enhälligt att erbjuda Robert Thysell tjänsten som kyrkoherde i Sollentuna församling.fredag 18/6 11:20