Hells Angels-villan behöver renoveras

Hells Angels-villan som Nacka kommun köpte i torsdags för knappt sex miljoner behöver renoveras för 600 000 kronor. Det framgår av en mejlkonversation mellan kommunens tjänstemän.

  • Publicerad 08:10, 20 maj 2016

Bland annat måste taket på villan renoveras, den befintliga oljepannan är gammal och måste ersättas med värmepump, och nya sovrum behöver byggas på såväl över- som undervåningen.

Det var i början av april som två tjänstemän från Nacka kommun redovisade kostnaderna för renoveringen av Hells Angels-villan till kommunens fastighetsdirektör.

Av inventeringen framgår att villan endast har en toalett och dusch, att köket var ”ok”, med relativt nya vitvaror, diskmaskin, micro, spis, kyl och frys.

Tjänstemännen upptäckte inga läckage i villan, inte heller något mögel.

På bottenvåningen fanns en ”ok” tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare.

Och tomten bedömde tjänstemännen som ”stor bra tomt, kuperad”. De påpekade att det ”kan låta lite från motorvägen men sommartid helt okey.”

Nacka kommun meddelade i torsdags att de köper Hells Angels-villan för 5 750 000 kronor. Kommunen vill bygga om femrumsvillan från 50-talet till en åttarumsvilla, med fyra sovrum på övervåningen och fyra sovrum på bottenvåningen.

Enligt ett pressmeddelande vill kommunen göra om villan till ett boende för nyanlända familjer som har fått uppehållstillstånd.