Peter Bilow (L) lämnar sitt uppdrag i Förskole- och grundskolenämnden efter årsskiftet. Foto: Åsa Sommarström/Liberalerna

Helleborusskolan: Toppliberal hoppar av skoluppdrag i protest

Det fortsätter att knaka i alliansen över hanteringen av Helleborusskolan. Nu väljer liberalernas gruppledare Peter Bilow att hoppa av sitt uppdrag i Förskole- och grundskolenämnden: ”Jag känner att jag inte kan sitta kvar o ta ansvar för skolan”

  • Publicerad 09:41, 6 dec 2019

”Att tilläggsbeloppen med Helleborusskolan fortfarande inte är lösta på ett sådant sätt att skolan kan fortsätta som förut är för mig obegripligt” skriver Peter Bilow (L) på sociala medier, och förklarar att han lämnar sitt uppdrag som 1:e vice ordförande i Förskole- och grundskolenämnden i januari.

Ge varje barn det stöd de behöver nu!

”Nä sätt varje barn i fokus och ge varje barn det stöd de behöver nu!” skriver han.

Liberaler i Österåker gör uppror mot Lindow och alliansbudgeten

Mitt i har tidigare berättat att Liberalerna i Österåker inte är eniga i sitt stöd till alliansens budget och hantering av skolan. Det har lett till att flera aktiva medlemmar i partiet krävt att kommunalrådet Mathias Lindows (L) avgår.

Tidigare i veckan meddelade även en moderat fritidspolitiker att hon lämnar sitt förtroendeuppdrag i Österåker ”pga moderaterna i Österåkers skolpolitik”. På sociala medier skriver hon att den förda skolpolitiken ”inte är i enlighet med moderaternas grundvärderingar” som innebär att varje elev har rätt till en bra utbildning.

Peter Bilow har avböjt att kommentera sitt avhopp.

Så skriver Peter Bilow (L):