Möjlig minister? Foto: Anna Z Ek

Helldén (MP) om ministerpost: ”Kliar i fingrarna”

Enligt källor till Dagens Industri bubblar det om en ministerpost till Daniel Helldén. – Det är klart att det kliar i fingrarna, säger han.

  • Publicerad 15:33, 16 jan 2019

Enligt källor till Dagens Industri vill Miljöpartiet ta över trafikfrågorna i regeringen. Enligt uppgifter till tidningen har ett namn till posten som iunfrastrukturminsister särskilt diskuterats: Daniel Helldén (MP), Stockholms stads trafikborgarråd.

Mitt i ringde upp honom för att klargöra hur det ligger till.

– Ja, alltså jag har i en del intervjuer sagt att jag gärna vill arbeta mer övergripande med trafikfrågor så jag förstår att det spekuleras om det. Men det är inte jag som bestämmer sådana saker, säger han.

Om du skulle få frågan så skulle du tacka ja?

– När jag håller på med trafikfrågor på kommunal nivå slår man hela tiden i taket av olika statliga regleringar och lagar som är gammalmodiga. Till exempel parkeringslagstiftning som inte tillåter oss att reservera parkeringsplatser för bilpoolsbilar eller miljöbilar, säger han och fortsätter:

– Då blir man ju extremt frustrerad. Jag skulle inte sticka under stolen med att jag skulle vilja styra upp de verksamheterna.

Det är klart att det kliar i fingrarna

Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholm stad

Han säger att trafikområdet är en helt avgörande del för Miljöpartiets klimat- och miljöpolitik.

– Det är klart att det kliar i fingrarna.

Har du fört något samtal med kollegor i partiet om posten?

– Det sköter de på riksnivå, språkrören och så vidare. Vilka diskussioner de har fört kan jag inte kommentera. Hela regeringsfrågan är så rörig och oberäknelig att jag inte kan säga så mycket om det.