SPRICKA? Daniel Helldén (MP) tillbakavisar Karin Wanngårds (S) uppgifter om att han och partiet har träffat Moderaterna. Foto: Direktpress

Helldén (MP) förnekar samtal med Moderaterna

MP slår tillbaka mot S-uppgifterna att de ska ha inlett samtal med M i Stockholm. Samtidigt vill Daniel Helldén inte uppge åt vilket håll de sträcker ut handen först i ett försök att vara kvar vid makten.

  • Publicerad 12:36, 10 sep 2018

Det var i Dagens Nyheter som finansborgarrådet Karin Wanngård nu på måndagsförmiddagen gick ut och uppgav att Daniel Helldén och Miljöpartiet missat ett möte med den rödgrönrosa majoriteten som hon bjudit in till. Enligt Wanngård ska Helldén istället inlett samtal med Moderaterna, vilket skulle kunna innebära ett maktskifte i Stadshuset.

Men Daniel Helldén slår nu tillbaka mot S-toppens utspel. Han har inte träffat Moderaterna.

– Nej, jag har inte träffat några andra partier idag. Vi har bara interna samtal och diskussioner för att analysera läget, säger han.

Inte träffat, men har ni pratat med något annat parti kring kommande styre?

– Vi har inte pratat med några andra partier utan bara haft interna samtal. Det kommer vi att fortsätta med ett tag till för att analysera läget. Jag förstår att folk runt omkring vill ha besked men det är inte bråttom.

Men har du missat ett möte med rödgrönrosa majoriteten nu på förmiddagen, som Karin Wanngård (S) gick ut med i DN?

– Jag har inte missat något möte. Jag meddelade redan i går kväll att vi skulle sitta ner internt under förmiddagen för att gå igenom läget. Det visste hon om.

Hur ser du på att hon, din majoritetskollega, då ändå går ut med de uppgifterna i media. Ni verkar inte vara överens?

– Jag har inte så mycket att kommentera om det.

Enligt Daniel Helldén så kommer partiet inte att ta kontakt med något annat parti innan de interna diskussionerna är klara. Daniel Helldén betonar på nytt att för deras del handlar det också mycket om att stoppa SD från "att få inflytande över Stockholmspolitiken".

När ni är klara internt, kommer ni först ta kontakt med era majoritetskollegor eller alliansen?

– Hur vi sen gör när vi är klara och ska börja samtala återkommer vi till.