”Helikoptern ska tillbaka till Värmdö”

Både landstinget och Värmdö kommun vill se helikoptern flyga från Mölnvik igen. Under tisdagen träffades tjänstemännen för att komma vidare i frågan.

  • Publicerad 17:22, 14 nov 2017

Idag träffades representanter från Stockholms läns landsting och Värmdö kommun för ett möte om ambulanshelikopterns framtid.

– Värmdö kommun presenterade några förslag. Från landstinget är vår intention att ambulanshelikoptern ska tillbaka till Värmdö, säger Marie Ljungberg Shött (M), akutsjukvårdslandstingsråd.

Vill att ambulansen flyttar tillbaka

Mitt i har tidigare skrivit om helikopterns flytt från Mölnvik till Mellingeholms flygplats i Norrtälje, något som kritiserats av Värmdöborna.

Sedan flytten har Värmdö kommun inlett samarbete med landstinget för att få tillbaka helikoptern. Detta kan ske först efter tre år, när kontraktet mellan landstinget och Norrtälje kommun har gått ut.

Även Haninge kommun har anmält intresse för att få ambulanshelikopterverksamheten.

Enligt Marie Ljungberg Schött genomför nu landstinget en andra bedömning av säkerhetssituationen i Mölnvik, som är en del av anledningen till flytten.

– Vi kommer fortsätta att ha en dialog och undersöka förslagen noga, dessutom genomför SLL nu en second opinion gällande möjlighet att få flytta tillbaka till Mölnvik.