Foto: Mostphotos

Helgtips: Massor med musik, sagoyoga och Kårstahistoria

Ovanligt mycket musik bjuds det på i Vallentuna till helgen: blues, folkmusik, jazz och orgel. Dessutom blir det sagoyoga och en chans att få höra om Kårsta och Garnsbygden för över hundra år sedan.

  • Publicerad 16:53, 28 feb 2020

Kulturhusets satsning Scenfredag fortsätter i kväll klockan 19, när det lokala bandet Blues Connection spelar. Vin, öl och tilltugg finns att köpa i caféet.

I samma kulturhus, men på lördag klockan 11, blir det yoga för hela familjen med utgångspunkt från sagornas värld. Yogan är för barn från tre till sju år och medföljande vuxen. Det är gratis, men ta med bekväma kläder och gärna vattenflaska.

Folksväng i Kårsta

Från Kyrkvägen 5 avgår en kort och tillgänglig vandring med eller utan rullstol  på lördag klockan 12.30. Ledare är Anders Andrae och i avgiften på 120 kronor ingår semla vid Kyrksjön.

På lördagskvällen mellan 18 och 22 spelas levande folkmusik i Ekskogens Bygdegård. Bygdegårdsföreningen räknar med att det kommer spelmän från Kårsta, Frösunda, Rimbo och hela södra Roslagen.

Jazz och orgel

Jordbruksbygderna i Vallentuna bär på en lång och spännande i historia. I Kvarnstugan i Brottby kan man höra Björn Wester om hur Kårsta och Garnsbygden förändrats från mitten av 1800-talet till början av 1900-talet. Hans släkt har varit bönder länge på bland annat Stora Benhamra gård. Föredraget börjar klockan 13 och det finns fika.

Veckan avslutas med fördel till musik. Amerikanska jazzsångerskan Veronica Swift och altsaxofonisten spelar på Vallentuna teater kompade av Claes Cronas trio klockan 18.30. Jano, Jazzklubb Nordost, arrangerar.

För den som föredrar sakral musik ges en orgelkonsert i Vallentuna kyrka klockan 19. Karin Eriksrud Solén spelar.