Foto: Sergey Galushko

Helgtips för både jazzkatter och sagoälskare

Här kommer några roliga tips inför Enköpingshelgen.

  • Publicerad 17:43, 26 feb 2016

Vad: Konsert 

Den som vill bli underhållen och samtidigt bidra till en god sak kan gå till Kompassen på lördagskvällen. Terese Fredenwall, låtskrivare och artist som bland annat framträtt i Melodifestivalen och Så ska det låta uppträder tillsammans med Edvin Ingvall. Evelyn-Tuenen hålls till förmån för utsatta barn.

Var: Kompassen

När: Lördag 27 februari kl 18.00

Vad: Jazzkafé

För jazzkatter, mods eller bara sköna lirare anordnas ett jazzkafé på söndagseftermiddagen. Peter Lind and the cabaret band tolkar 50- och 60-talet i en salig blandning av både soul, rock och pophits från eran.

Var: Västerledskyrkans cafe

När: Söndag 28 februari kl. 15.00

Vad: al-Hakawati - historieberättaren. Syriska sagor och legender

På söndag bllir det en annorlunda slags sagostund på biblioteket. På uppdrag av stiftelsen Kulturarv utan gränser har fältarbetare samlat in över 250 berättelser och folksagor från människor som befinner sig i flyktingläger i Libanon, Syrien och Jordanien. På söndag kommer ett urval av folksagorna att berättas på både arabiska och svenska av professionella historieberättare.

— Det här är integration i praktiken, och vi hoppas på givande möten. Många har visat intresse, så vi hoppas på bra uppslutning, säger Jenny Gavelin från Studieförbundet Vuxenskolan som arrangerar eventet tillsammans med Upplevelseförvaltningen.

Efteråt blir det ett öppet berättarkafé där du kan bidra med dina egna berättelser. Alla besökare kommer få ett exemplar av boken ”Den förtrollade kamelen”. Boken är skriven på svenska och arabiska.

Var: Biblioteket i Enköping

När: Söndagen den 28 februari klockan 13.00.

Man åtalas för häleri efter de uppmärksammade källarinbrotten

Nyheter En Enköpingsbo åtalas för en rad brott. Däribland för att ha förvarat stöldgods som misstänks komma från de uppmärksammade förrådsinbrotten, på Bergsgatan i Enköping.torsdag 25/2 13:10

Caféjätte flyttar in på Lilla Torg

Nyheter Nu ska det bli liv på Lilla torg när stor kafékedja, en sushirestaurang och en vaccinationsklinik blir grannar med Grekiska grill och bar. – Det visar på attraktionskraft, säger Johan Thorwid, vd på...onsdag 24/2 11:45