Helgens tips i Söderort

Provsmaka mat av kända kockar, testa Bagarmossens nya standup-klubb. Möt filmaren Tom Alandh, lär dig laga stickat eller möt stadsteatern på turné. Här är ett axplock av det som händer i Söderort i helgen.

  • Publicerad 11:00, 26 okt 2018

Fredag 26 oktober:

Bagarmossen:

Invigning av Bagarmossens Folkets hus.Det blir musik, diktläsning, vernissage och mingel. På scenen står bland andra Athena Farrokhzads som framför sin kärleksdikt till Bagarmossen, band från Kulturskolan, Farsta Harmony Bell och Another Group. Invigningen pågår mellan klockan 16 och 18.30. Senare på kvällen, 1930-21 blir det standup med gruppen Stand up Yours oc Klubb Bagis. Men då krävs biljett.

Älvsjö: 

Syfestival på Stockholmsmässan i Älvsjö. Pågår 26-28 oktober.

Lördag 27 oktober:

Skärholmen:

Stor smakfestival i Skärholmens centrum.  På plats finns Erik Hammar, 1:a i Sveriges mästerkock 2018, kocken Mattias Larsson, Lotta Öström, 4:a i Sveriges mästerkock 2018, Adam Lund, 2:a i Sveriges mästerkock 2018 och Kalle Bengtsson, årets konditor 2017. De bjuder på provsmakning, inspiration och delar med sig av recept. Besökare får också prova rätter och sötsaker från centrumets egna restauranger och kaféer. Smakfestivalen pågår klockan 12 till16.

Midsommarkransen:

Öppen scen på Biocafé Tellus i Midsommarkransen. Kom och spela egna låtar eller lyssna på andra. Klockan 13-15.30

Telefonplan:

Klädbytardag på Midsommargården i Telefonplan kl 10.30–13.30. Ta med fem hela och rena plagg/smycken/skor och få fem värdebiljetter i utbyte som du kan betala fem nya plagg/saker med.

Farsta:

Lär dig laga stickade plagg av ett proffs. Klockan 11-13 är det lagningsaktivstkafé på Farsta bibliotek. Då kommer Leili Mänder till biblioteket för att lära ut tekniker för att laga stickade plagg. För att delta ska man ta med sig ett trasigt stickat plagg exempelvis en tröja eller stickade sockor. I brist på stickat kan man ta med sig en provlappar i tyg. Information och anmäla finns på biblioteket hemsida.

Sandsborg:

Stor samisk konstutställning. Klockan 12-16 är det vernissage för konstutställningen Gryning med de samiska konstnärerna Britta Marakatt-Labba och Tomas Colbengtson ut på Galleri Helle Knudsen på Stora Gungans Väg 11 i Sandsborg.  Konstnärerna utgår från den samiska historien och jobbar med broderi på papper, glas och metall.

Skärholmen:

Vi du uppdatera dig om bygget av Förbifart Stockholm? På lördag mellan klockan 11 och 15 är anställda från Trafikverket på plats i Nya gången inne i Skärholmen centrum. Där ska de berätta om vad som händer med Förbifart Stockholm i höst, både i stort och i de olika områdena där bygget pågår. Intresserade kan till exempel  få veta mer om utbyggnaden av E4/E20 i Vårby backe, med fler körfält, och om den nya gång- och cykelbro som ska byggas.

 

Söndag 28 oktober:

Kärrtorp

Dokumentärfilmaren Tom Alandh besöker Biograf Reflexen och pratar om sin nya film Jan Johansson – En liten film om en stor konstnär. Som handlar om jazzpianisten Jan Johnsson. Klockan 16.

Dramatikern Sara Arrhusius läser ur sin pjäs Att älska, i Turteaterns foajé, i Kärrtorp. Klockan 16 till 17.30. Läsningen ingår i Dramalabbets serie där skådespelare läser nyskriven dramatik inför en publik med efterföljande samtal.

Farsta:

Den 28 oktober får Farstaborna möta Snövit och Askungen i föreställningen Och så levde de lyckliga i alla sina dagar. Det är Kretsteatern, som är en del av stadsteatern, som gästspelar i Kulturhuset Fanfaren i Farsta. På scenen står Meta Welander, Yvonne Lombard och Fredrik Meyer. Premiären är på söndag klockan 15. Biljetter bokas via stadsteatern.