Foto: Mostphotos

Helgens blåljus: Rattfyllerister togs i Bålsta

Flera bilförare som hade alkohol eller droger i kroppen togs av polis i Bålsta i helgen.

  • Publicerad 12:07, 18 okt 2021

Badhusvägen

Fredag 19.00

Rattfylleri mm. Då polis stoppade en elmoped på Badhusvägen i Bålsta uppstod misstanke om flera brott. Föraren, född 1991, tros ha varit påverkad av alkohol och medgav ett intagande av öl, saknade körkort och bar inte hjälm.

Ica Maxi

Lördag 09.00

Drograttfylleri. En bilförare född 1994 är misstänkt för drograttfylleri sedan polis stoppat bilisten vid ICA Maxi i Bålsta.

Kalmarleden

Söndag 09.44

Grovt rattfylleri. En person född 1986 är misstänkt för att ha kört lastbil påverkad av alkohol. Testet visade på 0,63mg/l alkohol i utandningsluften. Föraren saknade dessutom giltig behörighet för fordonet. Brottet upptäcktes vid en körkorts- och nykterhetskontroll på Kalmarleden i Bålsta.

Natt mot söndag

Idealbyn

Inbrott. Någon gång mellan midnatt och 11.30 på söndagen tog sig någon in i en BMW i Idealbyn genom att krossa en sidoruta och stal bland annat ratten.

Så ska de som öppnar sina hem för flyktingar ersättas

Upplands-Bro ska utreda frågan Upplands-Bro kommun ska i skuggan av Ukrainakriget utreda möjligheterna att ekonomiskt ersätta de privatpersoner som öppnar sina hem för flyktingar.tisdag 24/5 10:43

Mordmisstänkt kvinna fortsatt häktad

Åklagaren får mer tid att utreda händelserna i Bro. Mordutredningen i Bro där en kvinna i 50-årsåldern avled pågår alltjämt. Nu har åklagaren begärt och beviljats förlängd åtalstid.måndag 23/5 14:43