Foto: Mostphotos

HELGENS BLÅLJUS: Grov misshandel och många drogbrott

En grov misshandel skedde i helgen på Långgatan. Bland övriga brott i helgen var de flesta drogrelaterade.

  • Publicerad 15:20, 25 apr 2022

Söndag 20.15

Långgatan

Grov misshandel. Under söndagskvällen skedde en grov misshandel på Långgatan i Enköping. En misstänkt gärningsman, född på 90-talet, greps senare under natten och anhölls efter förhör. Parterna är bekanta med varandra sedan tidigare.

Söndag 18.40

Ekolskrog

Grovt rattfylleri. En man född på 70-talet är misstänkt för grovt rattfylleri för att ha framfört en lastbil under påverkan av alkohol. Brottet skedde i Ekolskrog.

Lasarettet i Enköping

Söndag 01.50

Brott mot knivlagen mm. Under natten mot söndag larmades polis till lasarettet sedan en man uppträtt hotfullt där. Han omhändertogs enligt LOB. Mannen blev misstänkt för grovt brott mot knivlagen med anledning av att han, i berusat tillstånd på allmän plats, haft en kniv lätt åtkomlig i sin ryggsäck. Han misstänks också för narkotikabrott (eget bruk).

Söndag 01.40

Torggatan

Brott mot knivlagen. Efter ett verbalt bråk på Torggatan i Enköping omhändertogs en man enligt LOB. I samband med visitation anträffades en kniv på mannen. Han blev misstänkt för grovt brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott (eget bruk).

Torget, Enköping

Söndag 01.40

Våld mot tjänsteman. I samband med att ordningsvakter skulle avvisa en överförfriskad man (född på 70-talet) från Stattshörnan i Enköping blev mannen misstänkt för våld mot tjänsteman eftersom han med våld gett sig på ordningsvakten. Mannen omhändertogs av polis enligt LOB.

Gesällgatan

Lördag 23.30

Drogbrott. En man född på 90-talet kontrollerades av polis vid OKQ8 på Gesällgatan i Enköping sent på lördagskvällen. Vid kontrollen anträffades misstänkt narkotika som togs i beslag. Mannen blev misstänkt för narkotikabrott (innehav).

Torggatan

Lördag 21.50

Drogbrott. En man född på 90-talet kontrollerades av polis på Torggatan i Enköping under lördagskvällen. Han uppvisade tecken på narkotikapåverkan och medtogs för kroppsbesiktning. Snabbtest visade att mannen var påverkad av flera narkotikaklassade preparat.

Torggatan

Lördag 00.30

Drogbrott mm. En man född på 90-talet omhändertogs för LOB vid Cinema på Torggatan. Han blev även misstänkt för ringa narkotikabrott (eget bruk).

Torggatan

Lördag 00.28

Drogbrott mm. En kvinna född på 90-talet omhändertogs för LOB utan för Cinema på Torggatan under natten mot lördag. Hon blev även misstänkt för ringa narkotikabrott (för eget bruk).

Stockholmsvägen

Fredag 19.30

Drogbrott. Då en man född på 90-talet kontrollerades av polis på Stockholmsvägen i Enköping under fredagskvällen påträffades bland annat en bit hasch varpå mannen blev misstänkt för narkotikabrott (innehav)

Regionanställda ska tackas med Maggio-konsert

Nyheter Många regionanställda har slitit hårt under pandemin­. Nu ska de hyllas och tackas för sina insatser – med konsertbiljetter till Veronica Maggio och Eric Gadd.onsdag 25/5 9:39

BLÅLJUSRAPPORT: Krockade med container i Örsundsbro

Nyheter En man på fyrhjuling misstänks för ett flertal brott. Då polis försökte stoppa honom flydde han och krockade med en container. I övrigt i blåljusrapporten från måndagen: inbrott, drogbrott och stöld.tisdag 24/5 15:08