Systembolaget

Fredag 16.45

Ringa stöld. En person född på 70-talet som försöker stjäla alkohol från butiken upptäcks och stoppas av personal. Väktare och polispatrull kallas till platsen och anmälan om ringa stöld upprättas.

Pendeltågsstationen

Lördag 02.30

Ringa narkotikabrott. Då polispatrull kontrollerar en man, född på 00-talet, på pendeltågstationen i Bålsta blir han misstänkt för ringa narkotikabrott (eget bruk). Snabbtest positivt på THC.

Bålsta Centrum

Lördag 20.45

Drogbrott. En pojke, under 15 år gammal, som vistas i Bålsta centrum på lördagskvällen kontrolleras av polis. Han uppvisar tecken på narkotikapåverkan och snabbtest visar positivt på THC. Pojkens föräldrar kontaktas och en anmälan till socialtjänsten upprättas.

Pendeltågsstationen

Lördag 22.00

Ringa narkotikabrott. En man född på 90-talet som kontrolleras av polis på pendeltågsstationen i Bålsta uppvisar tecken på narkotikabrott (eget bruk). Snabbtest positivt på kokain och THC.

Bålstavägen

Söndag 00.00

Drogbrott. Då en polispatrull kontrollerar en bil på Bålstavägen i Bålsta blir föraren, en man född på 90-talet, misstänkt för drograttfylleri. Husrannsakan genomförs då i mannens bostad. I bostaden finns en kvinna, född på 90-talet, som också misstänks vara narkotikapåverkad. I bostaden anträffas även misstänkt narkotika som tas i beslag. De båda personerna grips, misstänkta för narkotikabrott (förvärv i överlåtelsesyfte). Efter förhör släpps de misstänkta personerna, misstankarna kvarstår dock.