E 18 Enköping

Fredag

Olovlig körning. En man född på 80 talet är misstänkt för olovlig körning efter att ha blivit kontrollerad som förare i personbil. Han visade upp ett utländskt körkort, men vid kontrollen framkom att mannen har varit folkbokförd i Sverige i över ett år och det utländska körkort därmed inte längre är giltigt i Sverige.

Järnvägsstation

Fredag förmiddag

Drogbrott. Sedan en resenär på SJ-tåg vägrat betala biljett mötte polis tåget då det ankom till Enköping. Mannen visade sig då vara narkotikapåverkad och vid kontrollen anträffas misstänkt narkotika på mannen. Han misstänks därmed för ringa bedrägeri och narkotikabrott (innehav och bruk).

Hummelsta

Fredag

Stöld. På filmerna syns hur ett antal personer gått in på den obemannade Lifvs-butiken i Hummelsta, men bara en loggar in. De betalar för någon enstaka vara, men tar med betydligt mer. Liknade stölder har skett i närtid vid ytterligare ett par tillfällen. Anmälningar är upprättade på samtliga stölder.

Riksväg 55

Lördag, dagtid

Drogbrott mm. När en bil framfördes vingligt på riksväg 55 mellan Enköping och Skolsta tillkallades polis av allmänhet. Bilföraren visade sig vid polisens kontroll sakna körkort samt vara narkotikapåverkad. Bilen togs i beslag för att förhindra fortsatt brottslighet, en så kallad "paragraf sjua".

Kattugglegränd

Torsdag - söndag

Stöld. En katalysator stals under senare delen av förra veckan från en bil som var parkerad på Kattugglegränd.