Helenelund nollades i kvalet till Allsvenskan – ger inte upp

Det blev en tung start för Helenelunds IK i kvalet: 0–2 hemma mot Västanfors på onsdagskvällen. Men man har långt ifrån gett upp hoppet om att spela sig till en allsvensk plats.

  • Publicerad 16:10, 5 mar 2020

– Nej, den här matchen har redan lämnat. Nu är det Kalix borta på söndag som gäller. Vinst där så är vi på banan igen, säger lagets tränare Håkan Hult.

Efter en säsong med noll förluster, och int en tappad poäng på hemmaplan, var det en lite smått ovan känsla för Helenelunds IK att förlora onsdagens match inför 247 åskådare hemma på Sollentunavallen.

Helenelunds IK seriesegrare efter mirakelslut i maratonmatch

– Det är alltid tråkigt att förlora, men särskilt när man inte har förlorat på ett tag. Vi hade inte riktigt den där dagen vi behöver ha för att vinna.

Två skott i ribban så lite otur också kanske?

– Nja, vi släpper bara in två mål och det är inte mycket så defensiven var bra, men offensivt var vi inte tillräckligt effektiva.

Det blev en målsnål kvalpremiär på Sollentunavallen. Foto: Helenelunds IK

Två av tre till Allsvenskan

Utöver Helenelunds IK och Västanfors IF ingår Kalix BF i kvalgruppen. Alla lagen möter varandra borta och hemma och både ettan och tvåan tar en allsvensk plats – så loppet är långt ifrån kört för Helenelund.

Närmast väntar alltså Kalix BF, som kommer från en säsong i Allsvenskan, på söndag den 8 mars. Helenelunds sista hemmamatch, mot Kalix, spelas den 15 mars klockan 15.30. Hela kvalgripens spelschema finns i faktarutan nedan.

Fakta

Så spelas kvalet till Alsvenskan, grupp A

4 mars, 19.00: Helenelunds IK–Västanfors IF, 0–2

6 mars, 19.00: Västanfors IF– Kalix BF

8 mars, 14.00: Kalix BF–Helenelunds IK

11 mars, 19.00: Västanfors IF–Helenelunds IK

13 mars, 18.00: Kalix BF–Västanfors IF

15 mars, 15.30: Helenelunds IK–Kalix BF

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Förslaget: Låt kameror på bussar bötfälla bilister

Nyheter Framkomligheten för bussar i staden måste bli bättre. För att nå dit vill regionen sätta kameror på bussar som kan plåta bilister som bryter mot trafikregler. Boten kommer sedan på posten. "Många...lördag 5/12 15:15

Snön i Väsjöbacken dröjer – inga minusgrader i sikte

Nyheter Mildvädret ett värre hot mot slalomsäsongen än coronan Förra säsongen var den första sedan Olle Carlsson började jobba med Väsjöbacken för 33 år sedan som backen inte kunde öppnas alls. Nu hoppas snömakaren innerligt på bättre lycka, och väntar otåligt...lördag 5/12 7:00