Skidåkaren Helene Ripa från Tungelsta är nybliven silvermedaljör i VM. Arkivbild. Foto: Chris Anderson

Helene Ripa tog VM-silver i stafett

Den 45-åriga handikappidrottaren Helene Ripa från Tungelsta fortsätter att rada upp framgångar i längdskidspåren. Idag onsdag tog hon tillsammans med Zebastian Modin silver i mixedstafett på VM i tyska Finsterau.

  • Publicerad 17:54, 15 feb 2017

Helene Ripa, 45 år, från Tungelsta har gjort det igen. Alltså tagit medalj i ett stort mästerskap i längdskidåkning.

2014 i paralympics (handikapp-OS) i Sotji vann hon guld på 15 kilometer och tog silver i mixedstafett tillsammans med Zebastian Modin. Laget Ripa/Modin håller klassen. I dag, onsdagen den 15 februari, tog de stafettsilver i VM i tyska Finsterau. Duon var 21 sekunder bakom segrande Ukraina.

Helene Ripa, som är benamputerad, körde den första sträckan och växlade som femma. Synskadade Zebastian Modin tog upp Sverige till tredje plats, och växlade till Ripa som hade den bästa tiden av alla på tredje sträckan. Modin gick ut som tvåa på sista sträckan och höll den placeringen in i mål.

– Jag har inte haft någon bra start på säsongen, sa Ripa till hemsidan Paralympics.org strax före VM. Jag drog på mig en förkylning inför världscupen i Finland i december, och sedan ytterligare en efter nyår. Men jag hoppas att jag är på rätt spår.

Helene Ripa satsar nu på att senare i veckan även ta medaljer individuellt i VM i Finsterau.