Varje år genomför kommunen underhåll och förbättringar av vägarna Nu finns en ny webbsida som visar vilka arbeten som är planerade för kommande år.

Listan innehåller beläggningsarbeten med ny asfalt på 28 vägar. Dessutom ska sex broar och lika många bullerplank renoveras, enligt planerna för 2021–2022.

Fokus på belysning

En annan planerad åtgärd är att sätta upp nya trafiksignaler och ny belysning. Just arbetet med belysning har under senare år fått extra fokus då bra belysning bidrar till både trygghet och energibesparingar.

– Det gör upplevelsen av vår kommun ännu bättre. Vi jobbar för att Sollentuna ska bli Sveriges renaste kommun, vilket också innebär att vi vill jobba bort det som kan upplevas som ovårdat. Samtidigt gör vi det också lättare av via vår hemsida kunna följa när det är dags för just ditt område, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i natur- och tekniknämnden.

Arbeten just nu

Utöver planerade trafikarbeten finns också en webbsida som visar på vilka ställen arbete pågår just nu.

Där finns bland annat schaktarbeten längs Ytterbyvägen och Kung Hans väg i Rotebro för att utöka fiber- och elnätet, avstängning av Solstigen i Väsjön, avstängning av Kanalvägen mot Malmvägen för att Norrvatten lägger om vattenledningar, och ändrad cykelväg mellan Helenelunds station och Kistakopplet på grund av byggarbeten vid Helenelunds station inför tvärbanans öppning 2023.

Trafikverket jobbar också

Kommunen ansvarar inte för alla vägar i Sollentuna. Det är Trafikverket som har hand om de statliga vägarna – E4, Förbifart Stockholm, Rotebroleden (väg 267), Häggviksleden/Norrortsleden (väg 265) och Danderydsvägen (väg 262) – plus järnvägen (Ostkustbanan).

Även där pågår en hel del arbeten, inte minst kring Häggvik i samband med bygget av Förbifart Stockholm. Bland annat är Knistaporten avstäng för motortrafik sedan i höstas för att de nya broarna som ska leda E4 över Knistavägen ska kunna byggas färdigt.

https://www.mitti.se/nyheter/hall-tungan-ratt-i-mun-nar-du-rattar-forbi-haggvik/repudC!o@67lKNEq1Ny@Hgxhogiw/

Och i sommar blir det begränsad framkomlighet på Norrortsleden då Trafikverket ska reparera skador i Häggvikstunneln. Påfarten till Norrortsleden från Häggviks handelsplatsen stängs och den östergående tunneln, mot Törnskogstunneln, stängs av och trafiken leds över i den andra tunneln. Arbetet påbörjas den 5 juli och beräknas pågå till den 6 augusti.