Dissar Gröndal. Fredrik Strage tycker att Gröndal är så tråkigt att tristessen får honom att drabbas av dödslängtan.

Hej Strage, varför hatar du Gröndal?

Kulturjournalisten Fredrik Strage går hårt åt Gröndal som twittrare på Sveriges officiella Twitterkonto @Sweden.

  • Publicerad 16:34, 1 mar 2017

På @Sweden-kontot skriver du att Gröndal är en så kallad no go-zon, för att det är så tråkigt. Varför hatar du Gröndal?

– Jag hatar det inte, men när jag går omkring i Gröndal kan jag fyllas av en dödslängtan, en väldigt tung typ av tristess. Det är en förort som delvis saknar egenskaper. Jämfört med till exempel Aspudden, som jag trivs i, så känns Gröndal inte som en plats där jag vill tillbringa mycket tid. Men det är okej att åka igenom det med tvärbanan eller äta en semla där som jag gjorde igår. Gröndal har heller ingen popkulturell prägel, som till exempel Rågsved eller Rinkeby.

Du vill alltså lägga till Gröndal på listan över Sveriges så kallade no go-zoner?

– Det är redan där. Som jag skrev, det finns ingen anledning att åka dit för det är så tråkigt. Platserna som vanligtvis stämplas som no go-zoner tycker jag snarare är "go-zoner" för där händer det i alla fall något.

Du twittrade också om att du nekades att ta med dig din bugaboo-barnvagn in på ett fik i Gröndal men framhärdade. Är det sant eller var det fake news?

– De ville inte ha in barnvagnar för de tycker att de tar för mycket plats, men har man en bugaboo-vagn och parkerar den utomhus är det ju som att parkera en Porsche på torget i Rinkeby och låta nycklarna sitta i. Sen är jag ju en snobb, så har man en bugaboo så vill man ju visa upp den lite. Som lattepappa får man välja nya statussymboler.

Vilka andra förorter tycker du är för tråkiga för att besöka?

Täby, det är väldigt tråkigt. Akalla tycker jag däremot är trevligt, min fru är därifrån så jag har varit där en del. Aspudden är jag också förtjust i, jag gillar Aspuddens djurpark. Sen finns det ett mysigt italienskt fik och Aspuddens bokhandel är trevlig.

Men du som har så mycket synpunkter, hur kan du bo på Kungsholmen, som brukar anklagas för att vara identitetslöst?

– Det är en annan typ av identitetslöshet. Sen bor vi på östra Kungsholmen och bor så nära T-centralen att jag kan se tågen och flygbussarna. Det är nästan som att bo i en förlängning av Arlanda. Jag får en känsla av jag kan åka till Berlin och Paris när som helst även om jag inte åker någonstans. Det är därför jag verkligen trivs där jämfört med Östermalm där jag bodde innan. Det var fruktansvärt dyrt och deprimerande. Jag är väldigt lokalpatriotisk när det kommer till Kungsholmen, men det är en acquired taste. Det kanske Gröndal också är. Men det är ju crack med.