Skolan på Skeppargatan måste renoveras på grund av dålig luft. Foto: Mostphotos

Hedvig Eleonora skola renoveras och växer

Grundskolan på Skeppargatan får ny ventilation, ny matsal och växer med nästan 100 elever. – En älskad och framgångsrik skolverksamhet kommer nu få ännu bättre lokaler, säger skolborgarrådet Olle Burell (S).

  • Publicerad 09:47, 14 aug 2018

Hedvig Eleonora skola har för dålig luft och måste renoveras hela läsåret 2019/2020.

Då passar man på att fixa en massa grejer med plugget – något som innebär att 96 fler elever kan få plats i skolan jämfört med dagens 468 barn.

– En älskad och framgångsrik skolverksamhet kommer nu få ännu bättre lokaler, vilket både eleverna och våra medarbetare är väl värda, säger skolborgarrådet Olle Burell (S).

Köket rivs

Förutom nya ventilationssystem ska också bulleråtgärder göras ute och inne.

Skolans kök och matsal rivs dessutom och ersätts av en ny byggnad, plugget ytskikt fixas till, och på skolgården byts asfalten mot ett mjukare underlag. Fotbollsplanen på gården får också glasskärmar som absorberar ljud.

– I en stad som Stockholm gäller det att ta vara på varje kvadratmeter skolgård på ett intelligent sätt och här ser vi också till att skapa en mer behaglig ljudmiljö, säger Olle Burell.

Eleverna till Hjorthagen

Mitt i har tidigare berättat om planerna på en renovering. En renovering som innebär att alla barn i Hedvig Eleonora får flytta till Hjorthagens skola i ett år.

Den 23 augusti väntas utbildningsnämnden ta ett formellt beslut om att renoveringen ska påbörjas. Totalt investeras 116 miljoner kronor.