Cecilia Hedström med sitt pris på yogagalan. Foto: Läsarbild Cecilia Hedström

Hedrande yogapris till Åkersbergas eldsjäl

Åkersbergabo blev nominerad i vad som kan beskrivas som yogans SM-guld. Hon prisades för sina insatser med barn och unga vid yogagalan.

  • Publicerad 12:47, 14 feb 2017

Vid yogagalan på Södra teatern i Stockholm fick Åkersbergaboende Cecilia Hedström ta emot priset som årets insats för barn och unga. Hon var även nominerad till årets yogalärare.

– Det här är något riktigt stort. Det är som yogans SM-guld eller Oscarsgalan. Framförallt ligger priset jag vann mig varmt om hjärtat eftersom det är barn som har röstat på mig. De engagerar sig bara om de verkligen känner för det, säger Cecilia Hedström.

Cecilia har själv utövat yoga i dryga tio år och varit lärare i åtta. Hon driver Yogabolaget i Åkersberga där hon bland annat har yogaklasser för barn. Hennes stora målsättning är att in yoga för sjuka barn på Astrid Lindgrens sjukhus.

– Jag hoppas att detta pris kan föra mig närmre mitt mål att nå ut med yoga till fler barn. Forskning säger att yoga ökar hälsan. Bland annat åker jag hem till sjuka barn och har yoga med dem. I alla fall så länge de orkar, säger Cecilia.

Yogabolaget är en av Stockholms största yogacentrum med över 30 yogaklasser i veckan. Allt från unga som gamla och nybörjare till mer vana utövare.

– Jag brinner för det jag gör och har det som många andra egenföretagare. Ibland kan jag inte ens plocka ut någon lön men jag ser till att de andra lärarna får sina pengar i vilket fall som helst, säger Cecilia.

 

Fakta

Yogagalans nominering till priset

Årets insats för barn och unga, Cecilia Hedström
Barnyoga på måndagar och ungdomsgård på fredagar. Veckan inleds med barnyogaklasser, och det är den yoga som denna välutbildade och erfarna yogalärare brinner allra mest för. När hennes egen son gick i högstadiet fungerade yogastudion som en ungdomsgård på fredagarna. En morot att få dit ungdomarna var ett hot om utebliven veckopeng – ett hot som fungerade. Cecilia Hedström når fram, till små och även stora barn, och redaktionen har förhoppningar om att utmärkelsen ska hjälpa henne att förverkliga en dröm – att erbjuda yoga för cancersjuka barn.

 

Källa: Yoga för dig
Visa merVisa mindre