Årets förening. Haninge cheer elite tog emot sitt pris i Lyckebyskolans gymnastiksal. Foto: Pressbild/Thomas Hultgren

HCE är årets klubb i Haninge

Haninge kommuns idrottspriser går i år ut till taekwondoledaren Fatima Bouteldja, eldsjälen Vivi Darla och föreningen Haninge cheer elite.

  • Publicerad 17:15, 5 nov 2020

Det är i kategorierna årets unga idrottsledare, årets eldsjäl och årets förening som vinnarna av Haninge kommuns idrottspriser för 2019 har korats.

Utmärkelsen årets förening går till Haninge cheer elite, HCE, med motiveringen: "Föreningen lägger stor energi på att sträva efter jämställdhetsmål och har fantastiska tränare som gör allt och lite till för sina aktiva medlemmar, både barn och vuxna med eller utan funktionsnedsättningar."

Priset för årets unga idrottsledare går till Fatima Bouteldja från taekwondoklubben Viking, med motiveringen: "Hon ställer alltid upp för alla, är alltid engagerad i allt."

Årets unga idrottsledare. Taekwondoledaren Fatima Bouteldja tog emot priset av Nicole Forslund (L), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden. Foto: Pressbild/Thomas Hultgren

Och priset för årets eldsjäl tilldelas Viva Darla från Västerhaninge IF, med följande motivering: "Hon är en fantastisk kvinna som engagerar sig i värdegrund och mental utveckling."

Vivi Darla korades även nyligen även Mitt i:s Min lokala Haningehjälte tillsammans med klubbkamraten Pernilla Asplund.

Årets eldsjäl. Vivi Darla utsågs även till Min lokala Haningehjälte tidigare i höst. Foto: Åsa Sommarström

Fler priser ska delas ut

Vinnarna i Haninges idrottspriser 2019 har röstats fram både av allmänheten och en jury.

Förutom äran så får vinnarna ett bidrag på mellan 5000 och 20 000 kronor.

Priser i kategorierna årets ledare och årets idrottare/grupp inom parasporten delas ut vid senare tillfälle.