Fanny Wallberg och Flora Lindeberg tillsammans med ponnyn Molle. Foto: Andreas Ekström

Hästarna är tillbaka på Djursholms ridklubb

Under torsdagen kom hästarna hos Djursholms ridklubb hem till stallet. Det var full fart redan från morgonen. – Det känns jättebra att hästarna är tillbaks, jag har saknat dem, sa Flora Lindeborg, 10 år från Djursholm.

  • Publicerad 17:24, 2 aug 2018

Från midsommar fram till första helgen i augusti har ridklubbens hästar semester på en gård i Rimbo, i södra Norrtälje. Trots att det har varit väldigt varmt har hästarna haft det bra.

– Det är en väldigt stor hage och de ser fina ut i hullet, så de har kunnat beta på. Våra hästar har haft det bra där uppe, de finns en sjö som de har kunnat gå ner i och svalka sig, säger Åsa Stjerna, ridlärare på klubben.

Några av de som var med och tog hand om hästarna var rideleverna Jacob Frumerie, Sophie Wallén, Flora Lindeberg och Fanny Wallberg.

– Hästar är det bästa som finns, det känns jättebra att hästarna är tillbaks säger Fanny Wallberg, 12 år.

Jacob Frumerie och Sophie Wallén (i bakgrunden) rycker hästen Neos man. Foto Andreas Ekström

Efter ha gått ute i sommar behövde hästarnas man göras i ordning, bli ryktade och omhändertagna.

– Istället för att klippa manen kan man rycka den, då använder man en typ av ryckkniv och en kam, säger Jacob Frumerie, 12 år.

Flora Lindeberg är den av eleverna som har ridit längst. Hon började redan när hon var drygt tre år.

– Jag vet inte varför jag började, men jag har ridit nästan hela livet. Man är nästan här varje dag, förutom på söndagar för då är det stängt, säger Flora Lindeberg

Enligt ridläraren Eva Stjerne så är hästintresset ett livslångt intresse och man behöver inte bli en ny Malin Baryard eller Rolf- Göran Bengtsson. Men Sophie Wallén har målet klart för sig i alla fall.

– Jag vill bli ridproffs och så bra som möjligt, säger hon.