Hästen räddades ur vattnet. Foto: Läsarbild Privat

Häst fastnade i Väsbyån – låg i vattnet i timmar

En ryttare föll av sin häst i Barockparken under tisdagsmorgonen. Hästen sprang därefter lös och halkade i Väsbyån. Vid 10-tiden hade hästen räddats ur vattnet, medtagen och nedkyld men utan livshotande skador.

  • Publicerad 11:15, 13 nov 2018

Vid 8-tiden på tisdagsmorgonen föll en ryttare av en häst i Barockparken i Väsby. Hästen satte fart i riktning mot Stora Wäsby ridanläggning men halkade på en bro och ramlade i Väsbyån.

– Den har halkat på en usel, rutten bro som vi har klagat på vid flera tillfällen. En annan häst har redan fått sätta livet till på grund av bron, säger Lena Bredberg på Stora Wäsby ridanläggning.

Räddades med dragbil

Brandkåren var först på plats men lyckades inte få upp hästen som sprattlade vilt. Djurlivräddningen från Ekerö tillkallades och anlände till Väsbyån cirka 40 minuter senare. Hästen gavs då lugnande medel och kunde räddas ur vattnet med hjälp av en dragbil.

Hästen drogs upp ur vattnet med hjälp av en dragbil. Foto: Privat

Låg i vattnet i två timmar

Lena Bredberg är på väg till djursjukhuset med hästen när Mitt i når henne.

– Vi är på väg in för att få lite varmt dropp. Den låg i vattnet i nästan två timmar, så hon har väldigt låg temperatur, bara 35 grader. Hon är väldigt stel just nu, så vi vet inte hur det är med benen men det är ingen fara för hennes liv.

Ryttaren förd till sjukhus

I bilen sitter även hästens ägare Emelie Berg. Det var hennes mamma som föll av hästen.

– Hon är på väg med pappa till sjukhuset. Hon har skadat axeln och benet, men vi tror inte att det är något benbrott, säger Emelie Berg.

Hästen fick inga livshotande skador. Foto: Privat